Photoshop-baki: derekat torzít és combközepet retusál a H&M

Múlt héten bemutattuk, hogy hogyan retusálnak egy átlagos kinézetű lányt glammodellé a Photoshopban jártas szakemberek. Az egyre gyakrabban előforduló jelenség nem ritka a H&M háza táján sem, ahol szintén előszeretettel változtatnak a modellek végtagjain, vagy éppen radírozzák le valamelyik testrészüket.

A refinery29.com szerkesztői ezúttal egy rendkívül vékony, de csinos modell katalógusképére bukkantak, aki kócos frizurájával és bozontos szemöldökével első ránézésre úgy tűnik, mintha sikerült volna megszöknie a könyörtelen retusőrök elől.

Azonban mégsem kellett nagyítóval keresni a svéd fast-fashion márka képén a hibát; mivel a H&M Photoshop-varázslói az elkövetkezendő évek egyik legnyugtalanítóbb trendjeként emlegetett hipermodern combközépi zsírleszívás digitális változatát alkalmazták a "lovagló-lábat" kapott modellnél.

Ennél a pontnál természetesen nem állt meg a szakember szárnyaló fantáziája, a  modell derekát valamint a csípőjét is a fizika szabályait meghazudtoló, természetellenes arányokkal látta el és karja is igencsak lerövidült. Körülnéztünk a márka hazai oldalán is, ahol szintén nem ritka a térd nélküli, vagy az egy kézzel pózoló modell. Nézze meg a galériában, hogy milyen bizarr bakikkal sokkol időről-időre a H&M!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek