A tél slágere a műbőr miniszoknya

Eddig minden őszi divateseményen szinte egyenruhaként hordták a divatmániások a műbőr szoknyákat: a Marie Claire Fashion Days-en majdnem minden második lányon derékra húzott, lefelé bővülő műbőr miniszoknya volt, a Budapest Fashion Weeken viszont a testhez tapadó, grunge-os mini hódított. A bulizáshoz is egyre többen választanak latex, PVC vagy műbőr szoknyákat, úgyhogy körülnéztünk, ezen a fronton mi a helyzet az üzletekben és már mindent értünk.

Az összes bolt tele van olcsó, általában silány minőségű, de felvéve elfogadható műbőr szoknyákkal. A legolcsóbban 4 ezer forintból úszhatjuk meg a vásárlást, a határ valahol 15 ezer forint körül húzódik. Sok üzletben szinte pontosan ugyanazt árulják alig pár forintnyi eltéréssel, úgyhogy bárhová megy, be tud szerezni egy műbőr minit.

Bőrszoknyából sajnos már sokkal szolidabb a fast fashion választék, és műbőr-, illetve bőr shortokkal sincsenek úgy tele az üzletek, mint az eléggé egy kaptafára készülő szoknyákkal. Körutunk után négy típusú szoknyát tudunk megkülönböztetni: a steppelt, vagy díszített műbőrt, a tök sima, testhezálló extramini műbőrt, az A vonalú minit, és az A vonalú, vagy alakkövető térdig érő szoknyákat – nekünk utóbbiak tetszettek legjobban, de mindenről bővebben a folytatásban olvashat!

Műbőr mini steppeléssel, szegecsekkel, egyebekkel megvadítva

A legnagyobb választék egyértelműen a díszített minikből van, sima, fekete, cipzár- és szegecsmentes műbőr szoknáyt alig kapni. Steppelt minit legolcsóbban a New Yorkerben kapunk 3990 forintért, hasonlót 4990-ért adnak a C&A-ban. Nagy sláger a műbőr betétekkel megspékelt mini is, ez még a Zarában is csak 6595 forint. Aki szegecsekre vágyik, a Tally Weiljben kapja meg 7595 forintért, ha cipzárokat és csatokat akar, a Mango az ön helye, igaz, ott már simán elkérnek 20 ezret is egy miniért. De az legalább bőr, és nem a kellemetlen tapintású, nyiszorgó műbőr, vagy ami még rosszabb, félig áttetsző latex. Akinek a csatok se elég merészek, az vegyen a Bershkában steppelt hentesmellényt kantáros műbőr ruhát 14 ezerért, de méreténél legalább kettővel nagyobbat vigyen a próbafülkébe, még az is kicsi lesz.

Tetszik önnek a Dívány Tejben-Vajban blogja?

Kövessen minket a Facebookon, így nem marad le egy érdekes posztunkról sem!

Teljesen sima műbőr mini

A legegyszerűbb verziót a Stradivarius szállítja, de az még csak nem is műbőr, hanem latex, és minimum tökéletes alak kell hozzá, meg jó adag bátorság, mert bugyivonalig csúszik fel minden lépésnél. Profibb verziót kínált a H&M, míg ki nem fogyott az 5990 forintos, bőrnek tűnő, de csak jó minőségű műbőrből készült szoknyából: kerestük, de sehol nem találtuk, ön még a galériában megnézheti. A Mango műbőrrel nem pepecsel, 16 ezer forintért viszont szuper bőr miniszoknyát kínál – ha lehet egy javaslatunk, inkább egy ilyenbe ruházzon be (majd a leárazásokon, féláron), egyrészt a bőr örök darab, másrészt sokkal szebb, mint egy műbőr szoknya. De ez csak magánvélemény.

Derékra húzott, A-vonalú mini

A díszes minik mellett a másik nagy siker a derékból bővülő szoknya, amiben azonnal Kim Kardashianné válik bárki. A derekat tényleg szépen kiemeli ez a fazon, de sajnos optikailag hatalamasra növeli feneket – persze van, aki ezt szereti, mi úgy éreztük magunkat bennük, mint egy szadomazóból kilépett tehenészlány és a terhes Kardashian-lány keveréke. Nem volt jó. A legolcsóbb ebből a verzióból a Bershka műbőrnek tűnő, de valójában vékony latex szoknyája 4595 forintért, második a New Yorker 4990 forintos, gumis derekú szoknyája, ami annyira büdös sajnos, hogy egy próbafülkében maradni vele is kihívás volt. A Tezenis egy szolid, csípőre tolt, 5990 forintos verzióval akar beszállni a versenybe, de igazából a H&M és a Tally Weijl is sokkal jobbakat kínál ezer forinttal drágábban.

Nőies New Look műbőrből és egy kis Mad Men utánérzés

Hozzánk a térdig érő, lefelé bővülő műbőr szoknyák állnak legközelebb, az Orsay egy egész kiváló darabot tett a kirakatokba a héten 6995 forintért. A H&M-ben amúgy ha alacsony, és méreténél három számmal nagyobbat vesz a derékra húzható miniből (a galériában meglátja, pontosan melyikből), akkor pont ilyen szoknyát kap, ugyanennyiért.

Lefelé bővülő szoknyákból ennyi a választék, de térd alá érő, szűk szoknya van bőven a Zarában és a Mangóban. A Zarában a műbőr 9995 forint, ám sajnos olyan szűk, hogy nem lehet benne járni – ugyanilyen szoknya valódi bőrből 25995 forintért kapható a márkánál. A Mangónál 23995 forint egy ugyanilyen nagyon hasonló bőrszoknya. Nézze meg a boltok és a honlapjaik kínálatát a galériában, aztán dönstön, milyen műbőr szoknyát vesz! Valamilyet úgyis fog...

Üzlet neve Az általunk talált legolcsóbb darab ára forintban
New Yorker 3990
Stradivarius 3995
Bershka 4595
C&A 4990
Tezenis 5990
Tally Weijl 5995
Zara 6595
H&M 6990
Orsay 6995
Pull and Bear 7995
Mango 15995
És a legdrágább fast fashion verzió, bőr  Ár forintban
Zara 25995
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek