Marilyn Monroe divatba hozta az arcplasztikát

Egy Beverly Hills-i plasztikai sebész, Norman Leaf saját kiadású emlékiratai nemrég megerősítették azt a régóta rebesgetett spekulációt, miszerint Marilyn Monroe-nak állimplantátuma volt csillogó hollywoodi karrierjének második felében.

A legújabb statisztikák szerint pedig úgy tűnik, hogy nem a szőke szexszimbólum volt az egyetlen nő, aki aggódott az álla miatt. Kozmetikai és plasztikai sebészek egy csoportjának felmérése ugyanis kimutatta, hogy a 4500 fontba kerülő (1,5 millió forint) állimplantátumot igénylők száma megduplázódott az elmúlt három évben.

Monroe állítólag a húszas évei közepén kérte sebészétől a mára „ új mellnagyobbítás” néven futó beavatkozást, ami jól tükrözi a jelenleg implantátumot kérők átlagos életkorát – írja a dailymail.co.uk.

A The American Society of Plastic Surgery felmérése szerint a megkérdezett nők hatvan százaléka, míg a férfiak negyven százaléka szeretne változtatni arca sziluettjén. Az elmúlt évek egyik legfelkapottabb sebészeti beavatkozására a kereslet olyannyira nagy, hogy az USA-ban 71 százalékkal nőtt az igénylők száma 2011 és 2012 között.

Természetesen a kor celebnői is szembeszálltak a gravitációval és harcolnak a megereszkedett bőr ellen. Szemráncfeltöltése után átesett ilyen beavatkozáson a Narancsvidék igazi feleségei című sorozat sztárja, Vicki Gunvalson valamint a plasztikafüggő valóságshow-szereplő, Heidi Montag is, aki nemrég egy vele készült interjúban megbánta, hogy ennyi műtéten esett át az elmúlt években. Illetve nemrég csatlakozott a Monroe által divatba hozott küldetéshez a Tini Mamik című sorozatból ismert Farrah Abraham is.

„Ms. Monroe bizonyára megelőzte korát. Az 1950-es években tabunak számított a plasztikai sebészet, ellentétben napjainkkal, amikor több ezer ilyen beavatkozást végeznek évente. 2010 óta jelentősen megnőtt az állnagyobbítást kérő betegek száma, különösen azok körében, akiknek kicsi a feje vagy csapott a homloka és ettől nem érzik magukat magabiztosnak. Egy állimplantátum meghatározza és kiegyensúlyozza az arcvonásokat, jelentősen megváltoztatja a betegek profilját” – mondja a Transform Cosmetic Surgery szóvivője.

Tetszik önnek a Dívány Tejben-Vajban blogja?

Keressen bennünket a Facebookon, így nem marad le egy érdekes posztunkról sem!

Egy Harley Streeten található magánklinikán a legtöbben a testük bizonyos részeiről eltávolított zsírt fecskendeztetik be állukba az elmúlt néhány évtizedben. „Sok páciens idővel úgy dönt, hogy ezt az alternatív eljárást választja a hagyományos módszer helyett. A zsírátvitel egyre népszerűbb. Minden beteget alaposan meg kell vizsgálni és minden lehetséges opciót megvitatni velük, valamint fel kell vetni a kockázati tényezőket és a szövődményekkel járó kezelést" – mondja a zsírfeltöltésekből élő Dr. Dennis Wolf.

"Az egyik oka annak, hogy ez az eljárás egyre népszerűbb a betegek körében az az, hogy ez egy teljesen természetes töltőanyag, amit a páciensek saját testéből nyerünk. Ez azt jelenti, hogy a kilökődés esélye lényegesen alacsonyabb. Ráadásul sokkal tartósabb is, azoknak a betegeknek, akik hosszú távú megoldást keresnek, ez egy jó lehetőség” – teszi hozzá az orvos. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek