Katalin hercegné Alexander McQueenben vitte keresztelni fiát

Október 23-án tartották a keresztelőjét Kate Middleton és Vilmos herceg elsőszülött fiának, György hercegnek a londoni St. James Palace-ban. A három hónapos hercegnek egyszerre hét keresztszülője is lett: Emilia Jardine-Paterson, Hugh Grosvenor, Jamie Lowther-Pinkerton, Julia Samuel, William van Cutsem és Vilmos unokatestvére, Zara Tindall.

A hangulatos kápolnában tartott keresztelőre mindössze 22 meghívót küldtek szét, így a hét keresztszülőn kívül Katalin hercegné rokonai, illetve a királyi család legmagasabb rangú tagjai vehettek részt. A királynő gyermekei, Anna hercegnő, András és Edward herceg azonban nem voltak hivatalosak az ünnepségre – írja a dailymail.co.uk.

Tetszik önnek a Dívány Tejben-Vajban blogja?

Kövessen minket Facebookon, így nem marad le egy érdekes posztunkról sem!

A büszke anya természetesen megadta a módját első gyermeke megkeresztelésének és összeöltözött György herceggel; egy lenyűgöző, krém színű, fodros Alexander McQueen ruhát választott az eseményre, ami tökéletesen illeszkedett fia Honiton-csipkéből vert keresztelőruhájához. A ruhaválasztáson nem lepődtünk meg, hiszen a brit divatház tervezte Middleton ikonikussá vált esküvői ruháját is 2011-ben.

A mindig kifogástalanul öltözködő Katalin és fia szettjével passzoló szerelésben érkezett a hercegné testvére, Pippa Middleton, és a hercegné anyósa, Camilla is, aki egy gyöngyökkel kirakott, elefántcsont színű kabátot, valamint egy teátrális kalapot választott a ceremóniára.

A hercegné a Sarah Burton által készített derekat nőiesen kiemelő McQueen peplum blézerhez (ami a divatház 2012 tavaszi-nyári kollekciójának egyik darabja) és a hozzá illő szoknyához kedvenc brit kalaposának, Jane Taylornak egyik személyre szabott 'Matilda' fantázianevű, 755 fontos (260 ezer forintos) fejdíszét viselte, melynek árnyalata természetesen megegyezett az avantgarde ruha színével.

A vadászszenvedélyéről ismert Pippa Middleton a brit designer, Suzannah Crabb tejszín árnyalatú, trapéz fazonú kabátruháját viselte, melyhez egy Edwina Ibbotso által tervezett rózsás fejdíszt talált a legodaillőbb választásnak. A lánytestvérek anyja, Carol Middleton pedig egy oldalt virágmintás betoldású, sötétkék, karcsúsított kabátban és hozzá illő krémszínű ruhában, cipőben valamint Jane Corbett kalapban érkezett a meghitt ünnepségre.

„Több órányi kutatást végeztem a királyi keresztelőkkel kapcsolatban, hogy Pippa ruhája megfelelő legyen az alkalomra. Egy olyan couture kabátruhát szerettem volna tervezni, amit más alkalomra is fel lehet majd venni. Egy 1960-as vintage kabátruhából merítettem az ötletet, amit Los Angelesben vettem. A ruhának egyszerre kellett szépnek, megfelelő hosszúságúnak, stílusosnak, divatosnak lennie. A csipke és a selyem 1926 óta népszerű szövetnek számít a királyi keresztelőkön, ráadásul hasonló ruhát viselt Victoria svéd hercegnő is lánya, Estelle keresztelőjén 2012-ben" – mondta Pippa Middleton ruhájának tervezője, Suzannah Crabb a Grazia magazinnak. (A svéd hercegnő egyébként nem a keresztelőn, hanem Stephanie de Lannoy belga grófnő és Vilmos luxemburgi trónörökös esküvőjén viselt hasonló ruhát 2012 októberében).

A hercegné anyjához hasonlóan a kék színt találta megfelelőnek az alkalomra Erzsébet királynő is, aki egy gyöngyház gombokkal díszített kék kasmír kabátban és paisley mintás Stewart Parvin selyemruhában érkezett György keresztelőjére. A terhessége hatodik hónapjában járó Zara Tindall egy elegáns sötétkék kabátot, ahhoz színben és stílusban megfelelő ruhát, illetve a királyi család egy kedvenc cipőjét, a jól bevált nude magassarkút választotta az alkalomra.

Oszd meg másokkal is!
Mustra