Szerezze be online a legmenőbb Halloween-kosztümöket!

Aki nem csak a töklámpásfaragás erejéig veszi komolyan a Halloweent, hanem arra is veszi a fáradtságot, hogy beöltözzön, nagyjából három-négy héttel az esemény előtt már elkezd gondolkozni azon, mi legyen és hol kezdjen hozzá a jelmezhez szükséges hozzávalók beszerzéséhez. Ha idén tanácstalan lenne, megmutatjuk mit tartanak az idei szezon legmenőbb kosztümjeinek. Minek öltözne be szívesebben: sztriptízes Miley Cyrusnak, Nagy Gatsby-kori úrihölgynek vagy a Daft Punk egyik tagjának?

Miley Cyrus-jelmezből van kínálat bőven: választhatja a VMA-s fellépőruháját 30 ezerért, vagy a '23' videoklipjében használt Chicago Bulls-os mezét is 10 ezer forintért.
Miley Cyrus-jelmezből van kínálat bőven: választhatja a VMA-s fellépőruháját 30 ezerért, vagy a '23' videoklipjében használt Chicago Bulls-os mezét is 10 ezer forintért.eBay /www.eBay.com

A Google adatai szerint manapság ugyanannyi felnőtt öltözik be Halloween alkalmából, ahány gyerek, a hangsúly pedig optimális esetben még mindig az egyediségen és a vagányságon van. Boszorkánynak és macskanőnek beöltözni legalább annyira elcsépelt, mint pántnélküli felsőhöz szilikonpántos melltartót hordani, ezért ha arra vetemedne, hogy idén valaki másnak a bőrébe bújik, válasszon okosan.

A kosztümök népszerűsége aktualitástól is függ: a nemrég végetért sorozat, a Breaking Bad karaktereinek népszerűsége az idei szezonban háromszorosára nőtt, New Yorkban és Kaliforniában viszont a Nagy Gatsby-stílus tarolt. A Batman jelmezek népszerűsége a tavalyi adatokhoz képest majdnem 40 %-akl emelkedett, Miley Cyrus seggrázós MTV performansza annyira a nevetség tárgyává vált, hogy az énekesnő komplett szettjét is magára öltheti az ünnepekre. A nemrégiben új albummal jelentkező Daft Punk bukósisakos szerelése szintén felkerült a 2013-as kosztümötletek listájára, utóbbihoz közel 500 dollárért teljes felszerelést lehet vásárolni az eBayen.

Variációk Nagy Gatsby stílusra: a jelmezek balról jobbra 7, 10 és 8 ezer forintba kerülnek, mindegyik elérhető az eBayen.
Variációk Nagy Gatsby stílusra: a jelmezek balról jobbra 7, 10 és 8 ezer forintba kerülnek, mindegyik elérhető az eBayen.eBay /www.eBay.com

Igen, egy jó minőségű jelmzért még mindig mélyen a zsebünkbe kell nyúlni: az élethű Batman-felszerelést 82 ezer forint alatt nem nagyon lehet megúszni, a Nagy Gatsby-stílust viszont tízezer forintért már mindenestül be lehet szerezni. A legolcsóbbnak számító Breaking Bad labor-egyenruhához közel 6 ezer forintért hozzájuthat, azzal viszont számolnia kell, hogy itthon az emberek felének lövése nem lesz róla, minek öltözött.

A Breaking Bad jelmez 12 ezer, a Batman komplett harci felszerelés pedig kb. 60 ezer forintba kerül.
A Breaking Bad jelmez 12 ezer, a Batman komplett harci felszerelés pedig kb. 60 ezer forintba kerül.eBay /www.eBay.com

Az internet nagyot lendített nem csak a beöltözött emberek számán, hanem az ünnep globális népszerűségén is. A Google adatai alapján kiderült, hogy az okostelefonon való jelmez-keresgélés 67%-kal nőtt a tavalyihoz képest, ami sokkal több jelmezes embert és eladott kosztümöt jelent. Online ezen kívül még a sminket is ingyen és bérmentve le lehet tudni, a lépésről-lépésre bontott oktatóvideók pedig az elkészítést is nagyban megkönnyítik. A MAC például külön videósorozatot hozott létre a Youtube-on Rick Bakerrel kollaborált sminkcsaládjuk népszerűsítésére, ennek apropójából pedig idén három különböző halloweeni sminkpraktika, a szörny-mennyasszony, az élőhalott és a zombie is elérthető.

További kosztümökért vagy inspirációért keresgéljen itt és itt, arra viszont ügyeljen, hogy a jelmezek még Halloween előtt biztosan megérkezzenek. Mit gondol, kedvet kapott a jelmez mizériához vagy inkább hagyja az egészet?

Oszd meg másokkal is!
Mustra