no

Így változik a nők alkata a korral

alakck

Egy új, 1800 brit nő segítségével készült felmérés szerint hiába békülünk ki formáinkkal hosszas küzdelem után, jobb felkészülni arra, hogy alkatunk idővel változni fog. Ha a nagy átlagot nézzük, akkor a húszas éveikben járó nőknek csinos homokóra alkatuk van, a harmincasoknál marad ez a forma, de a domborulataik sokkal hangsúlyosabbak lesznek, ötven év felett pedig az alma jellemző. És ez nem minden! További részletek és óriási infografika az eredményekről a hajtás után!

Tetszik önnek a Dívány Tejben-Vajban blogja?

Keressen bennünket a Facebookon, így nem marad le egy érdekes posztunkról sem!

„Az alkatunk változik a korunkkal, ami részben annak köszönhető, hogy más-más részekre kúsznak fel a kilók. Így azok a fazonok, amelyek a húszas éveinkben jól álltak, a negyvenes éveinkben már nem lesznek megfelelőek, sőt, a hatvanas éveinkben megint újra kell gondolni mindent” – nyilatkozta a Daily Mailnek Michaela Jedinak, a Joy of Clothes alapítója. A megkérdezett nők 20,5 százaléka egyébként úgy gondolja, hogy kerekded homokóra alkatuk van, a kecsesebb homokóra alkat a második helyen végzett, majd ezt követi a sorban az alma, a körte és a többi kategória. „Ez a felmérés is jól mutatja, hogy nem vagyunk egyformák. Emellett magyarázatot ad arra is, miért van az, hogy egyes designerruhák jók ránk, de nem állnak jól. A válasz egyszerű, a modellek alkatára szabják ezeket” – tette hozzá.

A cikk szerint az is fontos, hogy a méretet és alkatot ne keverjük, ezek egymástól független tényezők. Persze azért valami kapcsolat mégis van a kettő között. A felmérés eredményei alapján akinek mondjuk 36-os a konfekciómérete annak nagy valószínűséggel kecses homokóra alkata van, akinek pedig 54-es, már az alma kategóriába sorolható. Jedinak szerint egyébként sok nő úgy gondolja, hogy ha a méret stimmel, akkor az adott ruhadarab biztosan jó választás, de ez nem így van, hiszen lehet, hogy alkatunknak akkor sem felel meg. Kész szerencse ugye, hogy Jedinak megalkotta saját márkáját, és piacra dobta a mindenkinek passzoló kollekcióját.

A női alkatok Michaela Jedinak szerint

Homokóra: kerekded mell, keskeny derék, csinos fenék, viszonylag széles csípő

Telt homokóra: telt kebel, keskeny derék, kerek fenék és csípő, vastagabb combok

Alma: kerek vállak, átlagos vagy nagyobb mell, kerekded has, kicsit lapos fenék, jó lábak

Körte: szélesebb a csípő a felsőtestnél, vékonyabb derék, kis mell

Fordított háromszög: szélesebb a felsőtest a csípőnél, ami majdnem ugyanolyan széles mint a derék, lapos fenék, szögletes vállak

Széles és keskeny szögletes: a derék alig elkülöníthető, nincsenek igazán domborulatok

Egy korábbi cikkünket visszaolvasva lehet, hogy a fent említett arányok nem teljesen állják meg a helyüket. A diagnózis.hu szerint homokóra alkattal mindösszesen a nők 8 %-a rendelkezik, a nők többségének, 46 százalékának testalkata szögletes, több mint 20 százalékuk pedig körte formájú. A felsorolt típusok egyébként nagyon ritkán fordulnak elő ilyen tiszta formában, szinte minden nő ezeknek valamilyen egyedi keveréke. Persze ettől még igaz lehet, hogy az idő előrehaladásával egyik kategóriából a másikba lépdelünk.

info joy.png
Joy of Clothes/Michaela Jedinak
Oszd meg másokkal is!
no
Érdekességek