10 + 1 divatos kabát őszre és télre

A boltokba már megérkeztek a kabátok, amelyekkel átvészelhetjük majd a hideg hónapokat, bár igazán meleg felöltőket nem mindenhol találtunk. A hajtás után olyan darabokat mutatunk be, amelyek ebben a szezonban divatosak, legalábbis minden üzlet tele van velük. A parkákat és a pufikabátokat szándékosan hagytuk ki a felsorolásból. Nem mintha ezek nem felelnének meg a célnak, de ezek minden évben felbukkanak a márkák kínálatában.

1. Bőrkabát

Megfigyeléseink szerint az utcán sétálva egy perc alatt általában három bőrdzsekit viselő nő jön velünk szembe. A legtöbben persze a klasszikus fekete változatot részesítik előnyben, pedig ezen túl is van élet. A Pull & Bearnél például 9000 forintért lehet vásárolni zöldes színűt, az H&M üzleteiben pedig egy ezressel drágábban bordót.

2. (Mű)szőrmekabát

Trendelőrejelző cikkünkben is megemlítettük már, hogy ebben a szezonban hódítani fog a szőrme. Nem kell aggódni akkor sem, ha az állat- és pénztárcabarát divat hívei vagyunk, a fast fashion üzletekben ugyanis a műszőrméből készült kabátok vannak többségben. Az H&M kínálatában már 12 ezer forintért is van egy derekat épphogy takaró darab, míg a Zarában 220 ezer forintba kerül a  merinói juhbőrből készült, kifordítható kabát.

3. Bomber- és baseballdzseki

Most bátran öltözhet mindenki szurkolólánynak, akinek a sportoló pasija éppen most adta oda kedvenc dzsekijét szerelmi zálogként. Bár aki fázós, annak talán nem ez a fazon lesz a kedvence,  de legalább nem drága, már 7-8 ezer forint környékén is találhatunk divatos darabokat.

4. Duplasoros sötétkék

Egy klasszikus, amit a Refinery29 berakott az ősz legmenőbb kabátjai közé. Nem állítjuk, hogy könnyű lesz levadászni egy ilyen felöltőt, de a helyzet nem reménytelen. Az H&M például elég jó lelőhely a honlapjuk alapján, de a Zarába és a Mangóba is érdemes elnézni, ha vonz a tengerészek világa.

5. Rózsaszín

Korábban is írtuk már, hogy a rózsaszín vagy púderszínű kabát az idei szezon egyik nagy slágere. A kérdés csak az, hogy jövőre is nyugodt szívvel fel tudjuk-e venni vagy egy kicsit kínosnak érezzük majd. A mi kedvenceink ára 24 ezer forint felett mozog sajnos, de derékig érő, fiatalos darabok már 7 ezer forintért is vannak.

6. Többszínű

A kabáttervezők nemcsak az anyagokat, hanem a színeket is szívesen kombinálják, de ne számítsunk arra, hogy valami óriási colour blocking party alakul majd ki a fogasnál, mert ragaszkodnak a szezonnak megfelelő, visszafogottabb, szomorkásabb árnyalatokhoz.

7. Mintás

Az ősszel és a téllel részben az a baj, hogy eltűnnek a színek, a minták az utcáról. Reméljük, idén ez másként lesz, ugyanis megint divatba jöttek a mintás kabátok. Persze főleg azok vannak előnyben, akik szeretik a kockás ruhadarabokat, de ha egy jó kis párducmintás vagy zebracsíkos darabra fáj a foga, szintén megtalálhatja a számítását.

8. Szőrmegallér

Megint divatba jöttek az irhakabátok is, vagyis az annak látszó felöltők. A hasonmások persze olcsóbbak, a mellékelt képen látható darab például csak 13 ezer forint. De vannak bőrujjal kombinált parkára hajazó szőrmegalléros kabátok is. Ez utóbbi közel egy tízessel drágább például a Bershkában.

9. Bőrujj

A Daily Mail szakértője szerint idén már senki ne vegyen bőrujjú kabátot, ha már tavaly sikeresen ellenállt a kísértésnek. Ehhez képest viszont mintha most kapna igazán erőre ez a trend. A honlapokat böngészve mindenhol belefutottunk ilyen kabátokba, és a bőrdzsekire hajazó fazontól az egyszerűbb szövetfelöltőig bármi közül választhatunk. Sőt, már 13 ezer forint környékén is vannak bőrujjú kabátok, de találtunk a Mangónál olyat is, amelynek ára ennek többszöröse.

10. Oversize

Már tavaly is menőnek számítottak az oversize kabátok, amelyek bábként ölelik körül a testet, és ez idén sem változik. Tény, hogy ez a fazon nem mindenkinek áll jól, a vékony és magas lányok ismét előnyben vannak.

+1 Kepp és társai

A hírességek évekkel ezelőtt teljesen odavoltak a köpönyegszerű kabátokért, és most újra eljött a keppek és pelerinek ideje. Akkor azt írtuk, hogy ezeket hordhatjuk szűk nadrággal, shorttal, miniruhával és egy jól megválasztott szoknyával is. A hossz kiválasztásánál persze figyelembe kell venni az alakunkat is.

Tetszik önnek a Dívány Tejben-Vajban blogja?

Keressen bennünket a Facebookon, így nem marad le egy érdekes posztunkról sem!
Oszd meg másokkal is!
Mustra