Ezért divat a hasig dekoltált felső

Egyre több fotón, bemutatón és celebnőn látunk köldökig dekoltált ruhákat. A párizsi divathét volt a mély dekoltázsok szempontjából a legkritikusabb: az egy dolog, hogy minden második bemutatón majdnem félmeztelen modellek grasszáltak a kifutókon fel-alá, de Miranda Kerr civilben villantott olyan mellközt, mint a Mariana-árok, Kim Kardashian pedig annyira büszke volt hatalmasra duzzadt melleire – na ja, még szoptat –, hogy úgy kipakolta őket, mint zöldséges a dinnyét, ha idény van.

Még az alkalomtól sem függ, mennyire mutogatják magukat a celebek: Kerr például csak vásárolgatni ment, Stella McCartney szettjét hétköznapinak szánta, Kardashian meg egy bemutató első sorában akarta magára terelni mindenki figyelmét. A mély dekoltázs elkötelezett híve még Cara Delevingne modell is, de neki annyira lapos a mellkasa, hogy egyáltalán nem hat közönségesen rajta egy övvonalig kigombolt ing. Modelltársa, Rosie-Huntington Whiteley pedig évek óta rendszeresen beveti melleit, ha vörös szőnyeges eseményre megy, meg is van az eredménye, Jason Statham a pasija és a Victoria's Secretnek dolgozik.

A Daily Mail szerzője, Sarah Vine mindennek ellenére sajnálja ezeket a nőket, szerinte ugyanis megalázzák magukat, hiába gazdagok, szépek és sikeresek, egy divatvonulat miatt hajlandóak kurvának öltözni és ez szomorú. A szerző szerint nem a pénz és nem a figyelemfelkeltés motiválja őket, hanem simán a divat. Ezzel mi azért vitatkoznánk, Kim Kardashiannek pont jól jön egy kis extra figyelem, realityjének nézettsége ugyanis épp a béka feneke alatt van, Miranda Kerr pedig nem véletlenül vonult tetőtől-talpig egy márka ruháiban utcára – ő valószínűleg egy jól szervezett marketingakció részese, mely során Stella McCartney ruhái kaptak a szokásosnál több figyelmet.

Divat = pornó

Az viszont tény, hogy a hordhatatlanul mély dekoltázs épp trendi, legalábbis a tervezők folyamatosan próbálják letolni a torunkon a kombinéruhák és bakancsok mellett ezt is. És azzal, hogy a híres és sikeres nők, akiknek milliónyi követője van világszerte, elfogadják, sőt, sikkesnek tartják a pornós, mellkirakós trendet, azt jelenti, hogy hamarosan az utca embere is így fog járni.

Vine szerint a pornó és a divat közt számos párhuzamot lehet vonni, a nőt tárgyiasítják mindkét iparágban, és a nőideálnak egyik téren sincs semmi köze a valósághoz. És amíg a tervezők papírvékony, furcsa járású, alárendelt szerepben lévő modelleken mutatják be ruháikat, nem fogják tisztelni a valódi nőket, nem fogják megérteni, milyen egy igazi női test, és olyan vadhajtásokat fognak tervezni, mint a kombinéruha meg a derékig érő dekoltázs.

Amíg a bemutatókon férfias alkatú, magas nők vonulnak fel, addig az átlagos női domború test idomaira nem fognak illeni a designer ruhák – állítja Vine, aki továbbmegy: szerinte ugyanis a tehetséges tervező képes rendes nőkre való ruhákkal előállni, a tehetségtelen, lusta tervezőnek viszont elég, ha összetákol két anyagdarabot, feldobja egy fogasszerű nőre és sok pénzt kér érte – valaki úgyis mindig bedől a divatnak és megveszi a szart is (például Kim Kardashian).

Kopjatok le öreg tyúkok!

Ön mit szól az extramély dekoltázsokhoz?

A nők odáig vannak a divat csillogó világáért, ezért fogyókúráznak, vásárolnak, mindent megtesznek, hogy elfogadja őket ez a sznob, zárt világ: de a divatipar magasról tesz rájuk, ezért jönnek divatba folyton olyan trendek, amit csak a kiválasztottak – gazdag, szép, vékony, magas, fiatal nők – tudnak hordani anélkül, hogy kiröhögtetnék magukat.

A derékig érő dekoltázst csak fiatal és vékony – a legjobb esetben lapos mellű – nők tudják méltósággal viselni, a divatvilág ezzel Vine szerint azt üzeni: kopjatok le ronda öreg tyúkok! A szerző ezen a ponton a régi idők szabóit emlegeti fel, akik még tudták, hogy kell egy nőnek kinéznie. Akik tudták, hogy ha gálavacsorára kér ruhát a delikvens, akkor a nyakmegoldás a legfontosabb, mert az fog az asztal felett egész este látszani.

Régen minden jobb volt, ezt már tudjuk, úgyhogy ebbe nem mennénk bele: inkább szavazzon, önnek hogy tetszik a mellkipakolós, pornóba hajló trend? Igaza van Vine-nak ön szerint? Hordana ilyen ruhákat, vagy rosszul van a sokat villantó celebnőktől is?

Tetszik önnek a Dívány Tejben-Vajban blogja?

Keressen bennünket a Facebookon, így nem marad le egy érdekes posztunkról sem!
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek