Saint Laurent kampányt idéznek Szegedi Kata képei

Elkészült Szegedi Kata jövő tavaszi kampánya, a képeket, melyek stílusa erősen emlékeztet a Saint Laurent egyre menőbb kampányaira, Éder "SP" Krisztián készítette. A fekete-fehér fotók melankóliát árasztanak, úgy tűnik, Magyarországra is begyűrűzött az a trend, hogy a meleg hónapokban is monokróm ruhákba öltöznek majd az emberek. Az osztott kép és a minimalista betűtípus (igaz, utóbbi Szegedi Kata logója ötödik éve) miatt megkerülhetetlen a kérdés, Édert vajon mi inspirálta a kampány fotózásakor – úgyhogy meg is kérdeztük magát a fiatal fotóst.

"Nagyon szeretem Hedi Slimane munkáit, David Sims és Mario Sorrenti mellett ő az egyik nagy kedvencem. A világítások és hangulatok minden szempontból inspirálóak számomra, mondhatni az ő kampányaikból tanulok, ahogy nagyjából mindenki … így nem csoda, ha bárminemű hasonlóságot véltek felfedezni, de alapvetően nem a Saint Laurent volt a kiindulási pontunk" – mondta Éder a Díványnak.

Szegedi Katával nemrég egy interjút is olvashattak nálunk, jó érzés látni, hogy a hazai tervezők is felveszik a versenyt a külföldi kollégáikkal az időzítést illetően is: a legtöbb alkalommal itthon éppen csak a szezon kezdetekor láthatjuk viszont, hogy mit gondolt egy-egy divattervező az adott hónapokra; Szegedi és Éder közös munkájának – és az egyre szaporodó magyar divateseményeknek, köztük a Marie Claire Fashion Days-nek – köszönhetően azonban már a jövő tavaszi-nyári trendekbe nyerhetünk bepillantást.

"Katának volt egy nagyon konkrét elképzelése a képeket tekintve. Kaptam tőle egy moodboardot a beállításokkal és hangulatokkal kapcsolatban, ami többnyire fekete-fehér, stúdiós anyagokból állt össze. Ebből kiindulva kellett felépítenem a kampányt, kitalálni a világítást és a pózokat" – válaszolta a fotós arra a kérdésünkre, hogy kinek az ötletei domináltak a képek elkészülése során. És hogy hogyan is zajlott az egész?

"Egy nagyon jól működő csapat dolgozott a fotózáson, ahol senki nem szólt bele a másik munkájába és mindenki csak és kizárólag azzal volt elfoglalva, hogy a saját feladatát a lehető legprofesszionálisabban végezze el" – árulta el a Díványnak az énekesként induló, de divatfotósként is egyre elsimertebb Éder Krisztián. A végeredményt a galériánkban találja!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek