Kőgazdag huszonévesekre hajt a Saint Laurent

A párizsi divathét hetedik napján olyan neves divatházak mutatták be 2014-es tavaszi-nyári kollekcióikat, mint Stella McCartney, Giambattista Valli, Elie Saab vagy a Saint Laurent. A Hedi Slimane által vezette Saint Laurent ház showja azon kevés bemutatók közé tartozott idén, ahol nem volt lökdösődés a bejutásért, mivel a divatház a felhajtást mellőzve csak 48 órával a show előtt küldte szét a Grand Palaisba szóló meghívóit kizárólag exkluzív vendégeknek; divatszerkesztőknek, múzsáknak, buyereknek és elismert hírességeknek.

Így bloggerektől és utcai divatfotósoktól mentes környezetben vette kezdetét az egyik legjobban várt bemutató a divathéten, melyen a Raf Simonshoz hasonlóan a divatháznál harmadik évadját töltő Slimane bizonyíthatta be, hogy igenis van helye a Saint Laurent élén. Próbálkozása azonban nem aratott osztatlan sikert, számos divatszakértő – aki ugyan elismeri a tervező tehetségét – továbbra is rejtélynek találja, hogy mi a célja Slimannek a legendás divatházzal – írja a vogue.com.

Bár nagy örömünkre az új gyűjteményből idén kikopott a grunge vonal, a tervező rendíthetetlenül a rock'n' roll vonalról közelített, amit ezúttal a nyolcvanas évek disco ruháival kombinált.

Szándékosan vagy nem szándékosan, de Slimane a huszas éveiben járó kőgazdag nőket lőtte be célközönségének, akik szerinte jövő nyáron feszes bőr miniszoknyában, bőr zakóban, motoros dzsekiben, cukorkarózsaszín flitteres felsőkben, átlátszó blúzokban, fehér inggel párosított nadrágkosztümben, illetve hegyes orrú cipőben járnak, amihez zoknit is húznak majd.

A felvonultatott kollekció több kérdést is felvet, például azt, hogy a megcélzott korcsoport hajlandó-e kicsengetni több ezer dollárt egy designer ruháért illetve, hogy komolyan gondolta-e Hedi Slimane, hogy ezek a falatnyi darabok jól állnak bárkinek is –Kate Mosson kívül – a mostani törzsvásárlói közül?

Kíváncsiak vagyunk, hogy a kollekcióból mely ruhadarabok másait látjuk meg leghamarabb a fast-fashion üzletekben, de az még jobban izgatja a fantáziánkat, hogy a következő divathétre mivel rukkol majd elő Hedi Slimane, amivel meg tudja majd győzni közönségét a Saint Laurent jövőjéről és új stílusáról. Nézze meg ön is a divatház vagány nyári kollekcióját a galériában!

Oszd meg másokkal is!
Mustra