Íme a londoni divathét 3 legviccesebb bemutatója

Miután a londoni divathét második felében lementek a sztárdivatházak bemutatói, az utolsó napon nem sok izgalomra számítottunk. A showkat elnézve olyan érzésünk támadt, mintha a divatházak inkább elviccelték volna 2014-es tavaszi-nyári kollekciói bemutatóját. Összegyűjtöttük a három legszórakoztatóbb bemutatót; nézze meg a galériában, hogy mit tervezett Stella McCartney az Adidasnak, miben gondolkodott Medham Kirchhoff és hogyan terelte el ruháiról a figyelmet Ryan Lo! Szavazzon arra, amelyiket a legjobbnak találja!

Stella McCartney tornatermet csinált a kifutóból

Az Adidasnak 2005 óta tervező Stella McCartney egy komplett edzőtermet varázsolt a kifutóra Londonban. Az új kollekciót pedig öt szakaszban, Gonzo stílusban mutatta be a közönségnek. A futó, jógázó, szinkronúszó és spinningelő modellek egy futurisztikus, elegánsan megtervezett, menő kollekcióban izzadtak, melyre a pasztell tónusok, a narancs és kék árnyalatok voltak a jellemzőek, de nem hiányoztak a McCartney féle púderrózsaszín, bordó és gesztenyebarna színek sem a kollekcióból.

„Az emberekre nagyon inspirálóan hat, ha büszkék lehetnek a teljesítményükre. Előre viszi őket. Nagyon izgalmas dolog, hogy a Londoni divathét keretében rendezhettünk egy sportbemutatót” – promózta a vogue.com-nak kollekcióját a 42 éves tervezőnő.

Meadham Kirchhoff szerint menő lesz városi tehenészlánynak öltözni

Edward Meadhamnél és Benjamin Kirchhoffnál sosem lehet kitalálni, hogy igazából mire is gondolhattak kollekciójuk megtervezésénél, teátrális gyűjteményeikben mindig van valami kísérteties vagy nem odaillő.

A kissé zavaros tavaszra-nyárra tervezett gyűjteményben szépen megfért egymást mellett az iskoláslány stílussal kombinált városi tehenészlány vonal, a viktoriánus csipke, a széles karimájú szalmakalap, a klasszikus Chanel stílus, a puffos ujjú fodros ruha, népies motívumok vagy a kígyóbőr virágmintával való párosítása.

A kollekcióból – amit az Addams Family karakterein könnyen el tudnánk képzelni –  szerettük az arannyal díszített cipőket, illetve a csipkés kötényruhákat. A térdzokni megjelenésétől viszont egyáltalán nem voltunk elájulva.

A feltörekvő Ryan Lo-nak nem az idei divathét hozza meg áttörést

A londoni divathét utolsó napján, a feltörekvő ifjú tehetségeket bemutató Fashion East program keretében mutatta be 2014-es tavaszi-nyári kollekcióját a hongkongi származású Ryan Lo is a Topshop székházában. A 2000-ben alapított programnak köszönhetően lett ismert és meghatározó tervező többek között Gareth Pugh, a House of Holland vagy Roksanda Ilincic is.

Melyik bemutató tetszett a legjobban?

Ryan Lo – aki autodidakta módon, Youtube videók alapján tanult meg kötni – idei mesebeli, vattacukor színekű kollekciójáról nyuszi és cicafülekkel, plüssállatokkal, illetve bolyhos farokkal terelte el a figyelmet. Az ötlet azonban korántsem volt újkeletű, Ryanhez hasonlóan kísérletezett már a témával az elmúlt években Medham Kirchhoff és Grayson Perry is.

A saját hangját még kereső Ryant elmondása szerint egy Szex és New Yorkból vett idézetek, a romantika, egy különc művész, Charles Anastase, a kortárs popkultúra és a nőiesség inspirálták a tervezésnél. „Ideális vevő számomra az a nő, aki szereti kényeztetni magát. Márkám szellemét azok a nők és lányok testesítik meg, akik vágynak a szerelemre” – mondta a Dazed & Confused x G-Shock díjban is részesített tervező munkájáról.

Oszd meg másokkal is!
Mustra