Kate Upton az év modellje

Kate Upton a 10. éves Style Awards-on vehette át az év modelljének járó díjat szeptember 4-én. A díjátadót a New York-i divathét nyitóbulijaként tartják számon, nem akármilyen csip-csup celebbuli, mégis, nem egy magas és sovány szupermodell, hanem a 21 éves, szőke, floridai lány, Upton kapta az elismerést. Őt leginkább melleiről lehet ismerni és aligruhás Sports Illustrated fotózásairól, különös döntés volt, hogy ő lett az év modellje. A sok bikinis kép és hirdetés mellett egyébként 2013-ban Upton több Vogue címlapon is feltűnt, többek közt az amerikain, tehát nem mondhatni, hogy ismeretlen lenne a szakmában, mégis, nem olyan klasszikus divatmodell, mint akik mától a divathét kifutóit róják.

Bár Cara Delevingne-ről többet hallani és Palvin Barbara is jártasabb a divatfotózások terén, mint Upton, mégis ő kapta az elismerést, és ő került a 100 éves Vanity Fair szülinapi címlapjára is. Ez komoly munka, most már biztos bánja a Victoria's Secret stylistja, Sophie Neophitou, hogy focistafeleségnek titulálta korábban Uptont: „Sosem dolgoznánk vele. Olyan, mint egy glammodell, mint egy focistafeleség, a túl szőke hajával, és az arcával, ami olyan egyszerű, hogy bárki csináltathat magának ilyet, ha van elég pénze” – mondta Neophitou a New York Timesnak 2012 februárjában.

Most meg Upton Nicole Richie-től vehette át aTiffany által tervezett, év modelljének járó díjat. Összesen 10 elismerést osztottak ki szerda este a Style Awardson, Zac Posen lett az év tervezője, Victor Cruz az év legstílusosabb sportolója, Patrick DeMarchelier az év fotósa, Rachel Zoe pedig az év stylistja.

Díjazták még a legjobb mozikosztümöket és a legjobb tévéfilmes kosztümöket szállító stylsitokat (előbbi Trish Summerville, utóbbi a Reklámőrültek ruháiért felelős Jane Bryant), a legjobb fodrászt (Frederic Fekkai), a legjobb férfiruha tervezőt (John Varvatos) és a legnevesebb márkát: ez pont az Uptont ekéző Victoria's Secret lett.

És bár mi nem igazán értjük, miért jobb modell a manökenmércével alacsony és kerekded Upton, mint Joan Smalls, Mihalik Enikő vagy a díjátadón is megjelenő Lily Aldridge, valamit biztos tud a szőke lány, mert ő pózol az októberi, jubileumi Vanity Fair címlapon vintage-stílusú szaténbodyban, nem más jól kereső kolléganője. Upton erősen hasonlít az Annie Leibovitz által készített képen Marilyn Monroe-ra, a torta és a póz is a “happy birthday Mr. President”-es időket idézi. Az újságba került egy olyan kép is, mely az első, 1913-as Vanity Fair címlapot idézi, alábbi galériában megnézheti azt is. Alább Upton többi fontos 2013-as munkáját és megjelenését is láthatja, az év modelljét külön galériával ünnepeljük!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek