Ezekkel a bizsukkal biztos feltűnő lesz!

Egy ideje a statement bizsuk, azaz a hatalmas, díszes, messziről feltűnő nyakláncok, karperecek, óriási fülbevalók korát éljük: jó hír azoknak, akik szeretik az extrém, giccses kiegészítőket, hogy nem most télen kell elbúcsúzniuk kedvenc láncaiktól. Ha még nem szerzett be egy feltűnő nyakláncot sem, itt az ideje: legolcsóbban 3-4 ezer forintért vehet magának olyan nyakbavalót, amihez elég a legegyszerűbb ruhákat felkapni – legdrágább árat pedig nem írunk, mert határ a csillagos ég.

Ha nincs sok pénze egy ilyen bizsura, a New Yorker és a H&M az ön helye, ahol barokkosan túlburjánzó nyakláncot kínálnak 2990 forintért: egy ilyenhez tényleg elég egy fekete ruha, vagy egy fehér ing, ha túl sok az arany csillogás, a szín, a további kiegészítő, úgy fog mutatni, mint akire rászakadt egy fémkereskedés. Aki a legdrágábbat keresi a magyar piacon, menjen a Swarovskihoz, ahol csodaszép, eltúlzott méretű nyakbavalókat kínálnak, pontos árat nem tudunk, de 100 ezer forint alatt biztos nem ússza meg. Nézze meg a galériában, miről beszélünk!

Aki hajlandó 10 ezret szánni egy bizsura, az már sok mindenből válogathat: a legszebb nyakláncokat a Zarában és a Mangóban találtuk, de mindre igaz, hogy tudni kell viselni. A legjobb, ha a feltűnő bizsuk mellett nem bonyolítjuk túl szettünket, de ha úgy érezzük, van érzékünk a trendekhez, akár egy mintás tréningfelsőhöz is felkaphatunk egy barokkos, virágos kiegészítőt. A Zara a kiegészítők terén is élen jár amúgy, ami a hazai kínálatot illeti. Nem csoda, hisz úgy látjuk, ezeknél is keres magának designer inspirációt. Most konkrétan a Lanvin gettóhercegnős nyakláncaival vélünk párhuzamot felfedezni.

Önnek tetszenek a hangsúlyos bizsuk?

Minden márkánál kapható arany és ezüst alapszínű statement nyaklánc is, ami jó hír, végre nem csak aranyat látni mindenhol – egy ezüstös kiegészítővel ráadásul talán könnyebben elkerülhetjük a bazári majom külsőt. A mi kedvenceink az art decós, egy-két színből összekomponált, kristályköves nyakláncok, fülbevalók, ilyenekt bőven talál a galériában! De összeszedtünk mást is, a szegecses, láncos trend sem tűnt még el, és kaphatók azért egyszerűbb darabok is az üzletekben. Például végre szerezhetünk Kim Kardashian Cartier karkötőihez hasonlókat is a Mangóban és a H&M-ben.

Ha designer statement nyakláncra vágyik, rendeljen neten, a Juicy Couture elképesztően oroszos nyakláncát már leárazták 21 ezer forintra, a Miu Miu virágos nyakbavalójáért viszont fizethet 261 ezret.

Mivel úgy néz ki, jó ideig marad a túlzott ékszerek trendje, megkérdeztünk pár férfit is arról, nekik hogy tetszenek a fémekkel túldíszített divatmániások. Nem lepődtünk meg a szélsőséges válaszokon: ha statement nyakláncot vesz, vagy nagyon elismerő, vagy nagyon lenéző pillantásokat zsebelhet be. Egyik munkatársunk, mzd például odáig van a hangsúlyos ékszerkért: "Én egyszerűen imádom ezeket. Tény, hogy tudni kell viselni, de ha sikerül, akkor WOW! Ja, és tévhit, hogy csak estélyihez lehet felvenni, szerintem egy basic felsővel is baromi jól mutat" – mondja.

"Én mindig azt hiszem, amikor szembejön velem az utcán egy ilyen nikkellel televasalt nyakú nő, hogy azt hiszi magáról, ő Tádzsikisztán hercegnője. Nagyon ritka az a darab ezekből az irgalmatlan fukszokból, amiket kulturáltan lehet hordani. Na meg persze mi más is jutna az ember eszébe az ilyenről..." – ellenkezik JN. Most önön a sor: szavazzon, önnek hogy teteszenek a galériában látható csillogó-villogó kiegészítők?

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek