8 őszi trend, amit hordani fogunk

Bár a 2013-as év őszi kollekcióit felvonultató divathetek óta nagyjából tudjuk, hogy miben fogunk járni a hűvösebb időszakban, szeptember közeledtével egyre letisztultabb a kép, hogy mégis mit kell mindenképpen beszereznünk a divatházak őszi-téli kínálatából. Nézze meg a galériában, mi az a nyolc trend, ami menő lesz a következő szezonban!

1. Irizáló bőr

Szerencsére a főbb trendek nagyrésze már menő volt a tavalyi szezonban is, így vannak olyan ruhadarabok, kiegészítők és anyagok, melyeket nyugodt szívvel átmenthetünk az őszi ruhatárunkba. Ilyen alapanyag például bőr, amit nemcsak a hagyományos fekete és barna színekben találunk majd az üzletekben, hanem fényes, irizáló kidolgozásban, illetve bordó és mélykék árnyalatokban is – írja a huffingtonpost.com.

2. Smaragzöld

A Pantone már tavaly decemberben megmondta, hogy a 2013-as év színe a smaragzöld lesz, amit figyelembe vett már Kim Kardashian, Katy Pery vagy Dita von Teese stylistja is az elmúlt időszakban.A divatházak repertorájában is megjelent a zöld, többek között a Gucci és Jean Paul Gaultier is beépítette őszi kollekciójába a meghatározó árnyalatot.

3. Comb-csizma kombinéruhával

Kíváncsiak vagyunk, hány fast-fashion üzlet vállalja be a kevés ruhával kombinálható comb-csizmát az ősszel, mindenesetre a Chanel és a Tibi is piacra dobta a hétköznapokban könnyen közönségesnek ható lábbelit, ami a divatszakemberek szerint minél hosszabb, annál menőbb 2013-ban. Főleg kombinéruhával párosítva lesz menő, hát, nem vagyunk elragadtatva...

4. Mi a kombinéruha?

Divatba jönnek ugyanis a nem túl meleg, fehérnemű ihletésű ruhák, így kombinében vagy hálóköntösben akár a hálószobán kívülre is merészkedhetünk. A kilencvenes évekből visszajövő trend idén megjelent a Louis Vuitton és Nina Ricci kifutóján, de a Zara is időben kapcsolt és betette őszi katalógusába a hálóing-szerű ruhákat, melyeket vastag szövetkabáttal, cmotoros- vagy comb-csizmával kell majd hordani, ha trendkövetők szeretnénk lenni. Egy ilyen szettben azonban sajnos pont úgy fogunk kinézni, mintha csak kimenekültünk volna az égő hálószobánkból...

5. Túlméretezett kabát

A túlméretezett pulóverek már tavaly is menőnek számítottak a divatmániások körében, így nem volt meglepő, hogy a szokatlan vonalvezetés megjelenik majd a kabátdivatban is. Ilyen, hideg szél ellen nem praktikus darabot tervezett őszre Stella McCartney-n és a Céline-nen kívül több magyar designer is, illetve fáradt rózsaszínben piacra dobta a Zara is. A praktikusságán kívül az is gond egy ilyen kabáttal, hogy nagyon szélesnek tűnik benne viselője, inkább vicces, mint elegáns hatást kelt egy járókelőn egy oversize kabát. Kombinéruhával különösen merész.

6. Felsliccelt szoknya

Az ősz egyik slágere lesz a felsliccelt szoknya is, amit a divathéten bemutatott többek között az Altazurra és Giorgio Armani is. Nem kopik ki a grunge stílus sem 2013 őszén, sőt várhatóan a flanel ing és a motoros bakancs lesz a szezon legnépszerűbbje. A Mango és a Zara mindenesetre betárazott a kilencvenes évek nosztalgikus ruhadarabjaiból.

Az őszi trendek egyébként szerencsére legalább keverhetőek egymással, így ha beszerez combcsizmája mellé egy sliccelt bőrszoknyát, és egy oversized bársonykabátot, nyert ügye van!

7. Visszatér a garbó

A szezon egyik legkellemesebb meglepetése a garbó visszatérése volt, ami egyszerre praktikus és imádnivaló, ráadásul előnyösen formálja az arcformát is. A klasszikus pulóver fazon idén nemcsak feketében fog hódítani, hanem trendi lesz éjkék, bordó és tejszín árnyalatokban is.

8. Bársony

Szintén a kilencvenes évek visszatérésének tudható be az alakot kövérítő bársony megjelenése a divatheteken. Idén nem csak ünnepi eseményre vethető be, hanem kombinálható hétköznapibb ruhadarabokkal és kiegészítőkkel is. Színvilágban pedig a fekete, bordó, szilvakék,piros, sötétzöld színekben érdemes keresni az üzletekben.

Oszd meg másokkal is!
Mustra