Így viseljen nyári ruhákat ősszel

Még egy hónap van hátra a nyárból, és bizonyára szeptemberben is lesz még jó idő. Ugyan vannak olyan ruhadarabok, amelyeket augusztus 31-én jobb, ha sutba dobunk, de nem kell minden nyári cuccot azonnal elsüllyeszteni a szekrény legmélyére. Össze is gyűjtöttük azokat a ruhákat, amelyeket még ősszel is hordhat, valamint azokat a kiegészítőket, amelyek nélkülözhetetlenek a szezonközi összeállításokhoz. Részletek a hajtás után!

A Guardian és a mom.me szerzőinek véleménye szerint a virágos maxiruhától kezdve a csíkos miniken keresztül a tüll aljú darabokig bármit felvehetünk ősszel is. Ahhoz, hogy a szettünk a szezonnak megfelelő legyen, persze nem árt beszerezni egy bőr- vagy farmerkabátot, egy hosszabb, mintás kardigánt, egy mustársárga, derékig érő darabot, valamint egy szép szürke blézert.

Ha még kellemes a hőmérséklet odakint, akkor bátran hordhatunk telitalpú szandált, de ha hűvösebbre fordul az idő, akkor egy kényelmes bokacsizma a jó választás, sőt, haladók akár egy lovaglócsizmával is bepróbálkozhatnak. Jó, ez elsőre kicsit furának tűnik, de az alapján, hogy a forró nyári napokon mennyi csizmás lányt láttunk, lehet, hogy nekünk kell újragondolnunk pár dolgot. Persze aki akarja, a szandált nyugodtan lecserélheti zártabb magas sarkú cipőkre is.

Az ősziesítéshez remek szolgálatot tud tenni egy bordó filckalap is a boho chic jegyében. Bár a párducminta nem mindenkinek a kedvence, akinek nincsenek ellenérzései, egy napszemüveggel vagy övvel is feldobhatja a szettjét. Az ékszereket nem kell túlzásba vinni, elég egy virágos fülbevaló, egy egyszerű nyaklánc. Persze egy visszafogottabb állatos darab azért belefér, hogy ne legyünk túl unalmasak. A két újság összeállításai alapján az sem árt, ha beszerzünk egy fekete bőr hátizsákot, és ha eddig nem vettünk volna, akkor egy csatos kis oldaltáskát is, de semmiképpen se rikító színűt válasszunk, ennek ugyanis nyáron lejár a szavatossága.

De mi a helyzet a rövidnadrágokkal? Ezeket sem kell azonnal száműzni, egy hosszabb pulóverrel vagy egy szép blúzzal, valamint csinos blézerrel még ősszel is bátran hordhatjuk – írja az amerikai Cosmopolitan. A világosabb, pasztellszínű kiegészítőkről sem kell lemondani, egyszerűen csak sötétebb, egyszínű ruhadarabokkal hordjuk, ahogy Rosie Huntington-Whiteley is tette, lásd a galériánkat. Ha már ősz, akkor nem árt beszerezni pár harisnyát sem, bár nem mindegyik nyári ruhával mutat jól, de azért van, amivel össze lehet párosítani. Ja, és a forróságban viselt fehérneműket is le lehet cserélni vastagabb, nagyobb, melegebb darabokra, így nem fogunk annyira fázni a nyári ruhánkban ősszel sem.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek