Ezekben a pesti boltokban kincseket talál, nagyon olcsón

Bár a leárazások még javában dübörögnek, nem egy olyan üzlet akad még a városban, ahol alapból pénztárcakímélő árakon vásárolhat be akár új kollekciós Zara cuccokból anélkül, hogy tülekednie, vagy egy hónapig spórolnia kéne. A kérdés csak az, merre vannak ezek az üzletek? Személyes tapasztalat alapján gyűjtöttük össze azokat, ahová tényleg érdemes benéznie, ha önnek azonban hiányérzete van, ide küldje további tippjeit!

Mielőtt venné is a cipőjét, arra készüljön fel, hogy nem kevés időt és energiát fog felemészteni a kutakodás. A Party 22 és a Király utcai méteráru üzlet termékei közül a legtöbb apró hibákat tartalmaz, például le van szakadva a pántja. Ezeket némi varrótudással ki lehet küszöbölni, viszont teljesen hibátlan állapotú ruhákat is találhat a polcokon.

Király utcai Méteráru üzlet

Koncepciójában leginkább a Party 22-höz lehet hasonlítani: főként a Bershka és a Zara ruhák dominálnak, viszont itt is alaposan át kell vizsgálni a kiszemelt darabokat. Mi egy földig érő Zara ruhára, illetve egy most szintén nagyon trendi, csipkés Zara shortra ruháztunk be, egyikre 2, másikra 1500 forintért. Ebben az üzletben azért sokkal kevesebb ruha közül lehet válogatni, mivel a bolt egyik fele kifejezetten méteráru szaküzlet, de érdemes benézni, mert könnyen ki lehet fogni jó dolgokat: nadrágokból például kifejezetten nagy a választék, tömve van színes Bershka skinny jeansekkel és feszülős farmernadrágokkal is, ezek többnyire hibátlanok, vagy csak a cipzár van meghibásodva rajtuk, de még így is megéri megvenni, mert jóval a bolti áron alul ússzuk meg a vásárlást az esetleges javítással együtt.

Pontos cím: VI. kerület, Király utca 54.

Party 22

A Party 22 talán az egyik legismertebb olcsó-márkás bolt, ahol egy új kollekciós Zara cipő árából teljesen felújíthatja gardróbját. Fontos leszögezni, hogy ez nem egy turkáló, hanem a legnagyobb Inditex boltok meghibásodott termékeit küldik ide, ami általában leszakadt pántokat vagy gombhiányt jelent, de olyan is előfordult, hogy semmilyen hibát nem fedeztünk fel a ruhán. Két Party 22 üzlet is van a belvárosban, az egyik a Jászai Mari téren, a kétszer nagyobb, nemrégiben megnyílt üzlet pedig a Harminckettesek terén várja a kincsvadászokat. Érdemes elnézni, mert új kollekciós Zara, Bershka vagy Stradivarius ruhákból válogathat az ember: nadrágokat 1490, koktélruhákat 1980, pulcsikat 1500 míg cipőket 1490 forintos áron lehet beszerezni, mi egy 1900 forintos Bershka bőrnadrágra és egy 3 ezer forintos Zara blézerre csaptunk le itt, de rövidnadrágból és cipőkből is nagy a kínálat, csak győzzön válogatni.

Pontos cím: VIII. kerület, József körút 50.

Trash 13

A májusban megnyílt Trash 13 tulajdonképpen egy vintage bolt/dizájner turkáló, koncepciójában nagyon hasonlít a népszerű Szputnyik shophoz, csak nem olyan brutálisak az árai. A Trash 13-ban szinte garantált, hogy talál a szezon favoritjából, a magasított derekú, kissé szakadt Levi's rövidnadrágból, de farmeringek, egyedi atléták, kantáros nadrágok, felvarrók, napszemüvegek és ékszerek közül is lehet válogatni. Ha mázlija van, még egy Martens bakancsba is simán belefuthat. Nyári szandálokat már 2500 forinttól, rövidgatyákat, pulóvereket és ruhákat 2-3 ezer forint között lehet kapni.

A bolt egy-egy, a pályájuk elején lévő magyar, illetve német tervezők holmijait is árulja, viszont mivel mindenből csak egy van, érdemes azonnal el is menni érte, vagy bekövetni az üzletet a Facebookon és a tumblr-en, ahol az új szerzeményeket azonnal kirakják, illetve kérésre készségesen félre is teszik. A Trash 13-at azoknak ajánljuk, akik olyan darabokra pályáznak, amik biztos nem jönnek szembe az utcán.

Pontos cím: VII. kerület, Erzsébet Krt 56.

Nemruci

A Nemjuci énekesnője, Németh Juci egy éve nyitotta meg a Nemruci fantázianévre keresztelt turkálóját, ami eredetileg az énekesnő turkálós hobbijából nőtte ki magát. A butikban az énekesnő bohókás stílusa minden darabon visszaköszön, a Nemrucit tulajdonképpen egy Jajcica vagy Trash 13 jellegű vintage turkálóként is definiálhatnánk, ahol tényleg egyedi cuccok közül lehet válogatni 2-3 ezer forint közötti árakon. Az énekesnő utazásai alatt is és itthon is gyűjtögette portékáit, amik butikká nőtték ki magukat. Juci keze a harmadkéz, ahogy a kis bolt is kapta a titulusát: 3 hand clothes. Nem csak fiataloknak!

A turi december óta van a Csendes hátuljában, és be lehet ülni egy kávéra a ruhák közé, aztán ha közben megtetszik valami, azt fel lehet próbálni. Érdekesség, hogy a ruhákon mindig alakítgatnak valamit felvarrókkal vagy a szabással variálva, hogy tényleg egyedi darabbal távozzon a vásárló. Az üzlet elég sokat tevékenykedik a Facebokon, ezért őket is érdemes bekövetni: Németh Juci minden nap saját magán reklámozza a bolt cuccait, amiknek méretét, árát és anyagát is leírja a képek alatt, valamint az akciókra is fel szokta hívni a figyelmet. Ruhákat 3-5 ezer forintig, farmersortokat és szoknyákat 3-4 ezer forint között kínálnak. A farmerkínálat egyébként elég jó, főként Levi's, Lee és Wrangler darabokat találtunk.

Pontos cím: V. kerület, Ferenczy István utca 5. (a Csendes kávézóban)


View Olcsó üzletek Pesten in a larger map

Oszd meg másokkal is!
Mustra