Kate Moss tervez és stílusos tippet osztogat

A sokáig „anti-szupermodellként” számon tartott Kate Moss mára a világ egyik legismertebb és legérdekesebb arca lett. 170 centis magassága ellenére húsz éves pályafutása alatt több mint 300 magazin címlapján pózolt, a mai napig kapkodnak utána a divatházak, a világ vezető tervezői pedig múzsájukként emlegetik a törékeny modellt.

A könnyed elegancia megtestesítőjeként számon tartott Moss ezúttal az Allure magazin augusztusi címlapján látható, a vele készített interjúban pedig jól bevált stílustanácsai mellett testével kapcsolatos negatív gondolatait is megosztja az olvasókkal.

„Nem szeretek bikiniben napozni, mivel idegesít, ha fehérek maradnak a melleim” – mondja a lapnak Moss, aki bikinialsót is csak azért visel, mert a férje szereti, ha hátsója fehér marad a bugyivonalon belül. A brit modell egyébként eleinte szégyenlősebb volt, az Allure riporterének panaszkodott arról, hogy régebben mellnagyobbításban gondolkodott, és kifejezetten frusztrálta, ha pucéran kellett a kamera elé állnia a divatfotózásokon.

„Igyekszem mindig elegánsan öltözni. Sosem viselek kardigánt és mackónadrágot. Fontos, hogy mindig ápolt és tiszta legyen a hajam. Ez elengedhetetlen. Szerintem egy kis fantáziával és tudatos ruhaválasztással bárki képes arra, hogy viselni tudjon egy ruhát. Formáljuk magunk képére az adott ruhát, ne úgy hordjuk, ahogy a kifutón vagy a divatlapokban láttuk, mert az unalmas. Saját magunknak kell kitalálni, mitől lesz egyedi, amit viselünk. Erről szól a divat – magyarázta az általában fekete ruhát vagy farmert viselő 39 éves divatikon.

Kate Moss-t a közelmúltban a Guardian divatszerkesztője is meginterjúvolta a londoni Ivy Clubban, ahol a Carphone Warehouse-nak tervezett telefontok kollekcióját promotálta. Az ebéddel egybekötött beszélgetésből kiderült, hogy a modellnek tíz követője van az Instagramon, ebből hat gyerek. A modell nyelvtani sznobnak tartja magát, szerinte az írott szövegben mindennek tökéletesnek kell lennie a nagybetűk használatától kezdve a helyes vesszőhasználatáig. Saját tervezésű iPhone-tokjáűról pedig a következőket mondja:

„Nagyon szeretem a saját ihletésű dolgokat. Sokat gondolkoztam a textúrán és a részleteken, a csillagokon, a szegecseken vagy a bőrön. Mindegyikhez fűződik személyes élményem a vintage krokodilbőrön át az ezüst csillagig, mely az egyik kedvenc nyakláncomon is látható, a horgonymintát pedig a csuklómon lévő tetoválás miatt tettem bele a kollekcióba” – magyarázta a modell az 5-17 ezer forint között mozgó, iPhone 4, iPhone 5 és a Samsung Galaxy S4-re tervezett kiegészítőkről.

A cég a nagy érdeklődésre való tekintettel folyamatos munkát tervez a modellel, már útban van a második kollekció is, ami fejhallgatót és más hasznos érdekességeket is tartalmaz majd – írja a vogue.co.uk. Nézze meg a galériában, hogy milyen vagány tokokat tervezett a modell a márkának!

Oszd meg másokkal is!
Mustra