Rihanna keveri a punk stílust a sportossal

Rihanna elkészült vadonatúj, 80 darabból álló kollekciójával, melyet a brit high street márkaként emlegetett River Islandnek tervezett. Már nagyon vártuk a barbadosi énekesnő második próbálkozását, ugyanis az első, kissé kurvásra sikerült kollekció megosztotta a közvéleményt, de a divatszakmáról sem volt elmondható, hogy túlzottan el lettek volna ragadtatva Rihanna felbukkanásától a divathéten.

A két lépcsőben, szeptember 12-én, majd novemberben piacra kerülő darabok tervezésénél nagy hangsúlyt fektettek a sportosabb ruhákra, a punk ihletésű mintákra, illetve az őszies, military, bordó és szürke árnyalatokra – írja a vogue.com. Az énekesnő jobb kezeként emlegetett stylist, Mel Ottenberg természetesen idén is együtt dolgozott Rihannával és felügyelte a munkálatokat, mégsem került ki a kollekcióból a celebnő egyik kedvenc anyaga, a necc.

A kampányképeket az őszi szezonban nem Mario Sorrenti, hanem egy másik nagyágyú, a Diornak, Fendinek és a Burberrynek is dolgozó New York-i fotós, Lachlan Bailey készítette a márkának, olyan feltörekvő szupermodellek közreműködésével, mint Ji Hye Park, Nayasha Kusakina, Milou Van Grossen és Tati Cotliar. „Nagy-Britanniában van a legtöbb divatos fiatal a világon. Ezek a fiatalok inspirálják a high-end tervezőket, ami szuper szerintük is!” – elmélkedett Rihanna a kollekció bemutatóján.

A nyári kollekcióhoz hasonló merész gyűjteményben helyet kapott a divatheteken sokat látott combig felhúzható zokni, de kaphatóak lesznek még fűzős bakancsok, sportos, Riri felirattal ellátott fehérneműk, bomberdzsekik, haspólók, földig érő ruhák, térdig érő szoknyák, túlméretezett blúzok, hátizsákok és G4Life címkés sapkák is.

A mindennapos viselésre nem feltétlenül alkalmas darabok árai várhatóan a tavalyi árakhoz igazítva átlagosan 7000 és 50000 forint között mozognak majd a River Island üzletekben. Kíváncsian várjuk, hogy ez a nemzetközi trendekhez igazított, elcsépelt, kilencvenes évek ihlette kollekció bejut-e a közelgő Londoni Divathét hivatalos programjába, vagy a brit divatszakma befogadására még várnia kell egy-két szezont a több lábon álló Rihannának?

Oszd meg másokkal is!
Mustra