Hordjon cápás cuccokat, menőség!

Az utóbbi jópár szezonban több divattervezőt is megihlettet az állatvilág, nem volt hiány papagájos, kutyás, macskás és lovas darabokból sem a piacon, idén pedig a Kenzo dobta be a tigris motívumot.

Nemrég azonban bekerült a divatházak repertoárjába a víz alatti világ témája is, melynek egyik előfutára Riccardo Tisci volt, aki a Givenchy 2012-es elő-őszi kollekciójába csempészte bele a giccses fehércápa mintát. A francia márka ezzel a húzással egy új piaci igényt kívánt kiszolgálni, követve a divatba jött 'high-end streetwear' stílust.

Mint várható volt, a 159.000 forintos Rottweiler kollekció után a cápás is nagyot durrant a divatrajongók körében, röviddel a divathét után már megjelent az Asos, a H&M vagy a Zara kollekciójában is ilyen-olyan cápás darab, de Tiscihez hasonlóan Alexander McQueen is készített cápafogas medált a szezonban.

A cápamánia idén sem hagyott alább, egyik kedvenc nyári cápás ruhánkat egy fiatal magyar márka, a Daige készítette el, akik legújabb, Florida ihlette kollekciójukba stílusosan építették be a felkapott mintát. A Krea Kortárs Művészeti Iskola szakán végzett Tóth Melinda és Dudás Ildikó menő ruhája a Givenchy 95.000 forintos pulóveréhez képest jóval elérhetőbb áron, 19.990 forintért szerezhető be.

Természetesen a fürdőruhapiacon is felbukkant a divatos állat, egy San Francisco-i tervező, Bad Aby of Bad Aby Designs márkanéven, 50 fontért, 17.160 forintért árulja itt-ott kivágott, cápafogakkal felturbózott ezüst fürdőruháját. Ha még ennél is messzebre menne, az Etsy.com-nak köszönhetően 34.575 forintért már cápának is beöltözhet!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek