DIY: Dobja fel egyszerű pólóját szív alakú hátdekoltázzsal!

Ehhez a projekthez elegendő csak kinyitni a szekrényt, és kihalászni egy olyan pólót, amit nem hord, vagy csak túl egyzserűnek tart, és feldobná valamivel. A szezon nagy favoritja a különleges hátrész, ezért mutatunk egy nagyon egyszerű praktikát, amivel megspékelheti megunt felsőit.

Mi barna atlétával dolgoztunk, de az anyag vastagsága és a póló fazonja igazából teljesen mindegy, válasszon alkatának megfelelőt. Szükség lesz egy A4-es papírra, tollra, ollóra és némi szappanmaradékra, amivel majd rárajzoljuk a pólóra a mintát. Fogja a papírt és rajzolja rá a szív egyik oldalát (csak az egyiket!), majd vágja körbe. Igyekezzen szép, formás szívet rajzolni, tetszés szerint választhat hosszúkásat, vagy picit formásabbat is.

DSC09441 
Ezekre lesz szüksége: egy régi póló, toll, papír, olló és szappan.

Hajtsa úgy félbe a pólót, hogy a két szemközti, kar alatti varráspontot összeérjen. Illessze a kivágott mintát a hátrészhez és rajzolja körbe szappannal - ezt a kontúrt fogjuk utána kivágni. A hajtásnak köszönhetően nem kell majd duplán dolgoznia, a kivágott rész egyből teljes szívecskét fog formázni. Saját dolgunkat megkönnyítve ajánlott megkérni valakit, hogy kicsit húzza széjjel az anyagot vágás közben. Igyekezzen precízen dolgozni, mert a végén kivehetőnek kell lennie a szívformának.

Miután szappannal körberajzolta a szív kontúrját, vágja ki!
Miután szappannal körberajzolta a szív kontúrját, vágja ki!Dívány.hu

Miután kivágta, érdemes picit ráerősíteni a szélekre: hajtsa vissza a szív szélét pár milliméternyire és öltögesse hozzá a felső belsejéhez: így biztosan nem fog eltorzulni a szívecske a hordás során. Mi varrógéppel oldottuk meg, de kézzel is dolgozhat.

El is készült. Tetszés szerint rá lehet erősíteni a szélekre, hogy hordás közben véletlenül se deformálódjon el a forma.
El is készült. Tetszés szerint rá lehet erősíteni a szélekre, hogy hordás közben véletlenül se deformálódjon el a forma.Dívány.hu

És íme, a végeredmény. Ehhez a csupasz hátú felsőhöz tanácsos beszerezni egy hátrész nélküli melltartót: sokat rontana az összhatáson egy kivillanó melltartó, a forma nem tudna ilyen erőteljesen érvényesülni.

Egyszerű sorttal, de akár hosszú szárú farmerral is jól mutat.
Egyszerű sorttal, de akár hosszú szárú farmerral is jól mutat.Dívány.hu

Második verzió

A második póló az újrahasznosítás jegyében készült: túl jól sikerült az előző atlétából kivágott szívecske, hogy csak úgy kidobjuk, ezért ismét kihalásztunk egy ezer éve nem hordott atlétát a gardróbból és úgy döntöttünk, rávarrjuk. A barna szív és a zöld atléta amúgy is passzolnak egymáshoz, a két különböző anyag még csak dob az összhatáson.

Vétek lett volna nem felhasználni ezt a szivecskét
Vétek lett volna nem felhasználni ezt a szivecskétDívány.hu

Gombostűkkel erősítse az atlétához a szívet oda, ahova önnek tetszik: mi míderként használtuk a formát, ezért a mellrészhez erősítettük, de ha ön inkább has tájékra szeretné, varrja oda. Miután kijelölte tűkkel a helyét, öltögesse az atlétához a szív széleit: ezt szintén csinálhatja kézzel, vagy varrógéppel is. Használjon a két anyag színéhez illő cérnát, de ha nem akarja, hogy látszódjon, az is megoldható.

Dívány.hu

És kész is van a második pólónk, picit feldobva. Sokkal jópofább így, mint sima zöld atlétaként.

Dívány.hu

Mindkét praktika nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető, arról már nem is beszélve, mennyire pénztárcakímélő. Gyakorlatilag egy pólóból két olyat csináltunk, amik biztosan nem fognak többet a gardróbban aszalódni.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek