Katalin divatba hozza a pöttyöket

Katalin első szülés utáni megjelenése a Szűz Mária kórház előtt nagy szám volt, minden újság vele volt tele: pöttyös ruhájával vajon Diana előtt tisztelgett-e, ki szárította be a haját, miért így sminkelték ki, többek közt ezek a kérdések kavarogtak a sajtóban amellett, hogy az újszülött nevére volt legkíváncsibb mindenki.

Katalin persze remekül nézett ki alig egy nappal a szülés után és boldogan pózolt Vilmossal a történelmi pillanatban – a Daily Mailnek hála már azt is tudjuk, hogy egy krepdesin (azaz lágy tapintású, vászonkötésű selyemszövet) Jenny Packham ruhában. A mell alatt övvel szűkített, világoskék alapon pöttyös, térdig érő darabban jól látszott Katalin szülés utáni alakja, aminek a lap szerint nagyon örült a legtöbb kismama: a hercegné nem kóróvékony szupermodellként hagyta el a kórházat, ahogy a celebektől megszokhattuk, hanem igazi, hús-vér nőként.

A Packham ruhának is nagy sikere volt, mivel egyszerre elegáns, de nem hivalkodó, lehetne akár egy fast fashion ruha is, mégis megfelelő az ünnepélyes alkalomra. A tervező büszke rá, hogy tőle választott ruhát a hercegné – egyébként nem ez az első alkalom –, honlapja is Katalin képével nyílik. Azt egyelőre még nem közölték, mennyi megrendelés érkezett a kék ruhára, de a tervezőnő nem adja olcsón termékeit. A hasonló, olcsóbb, pöttyös ruhákra viszont biztos lesz kereslet – ha ön is Katalin-mániás, van egy rossz hírünk: mi egyik Magyarországon is jelen lévő üzletben sem találtunk még csak hasonló ruhát se, de az Asos-on érdemes körülnézni.

Ön vesz majd pöttyös ruhát?

A ruhaválasztás egyébként nem véletlen, lehetetlen nem párhuzamot vonni Diana és Katalin között. Diana hercegnő 1982-ben egy zöld, pöttyös ruhában mutatta meg az újszülött Vilmos herceget a Lindo Wing előtt, pont ott és pont úgy, mint Katalin. Ami a hercegné frizuráját illeti: Amanda Cook Taylor, a királyi család régi, bevett fodrásza fésülte ki és szárította be a haját, aki már a tavaly szeptemberi ázsiai túrára is elkísérte a párt.

Míg Katalin ruhájának kelendőségéről nincs hír, azt pontosan lehet tudni, hogy a kis György Sándor Lajos cuccaira rávetették magukat a királyi család mániás britek. A kisherceget Katalin GH Hurt & Son Ltd márkájú sálban szorongatta a Lindo Wing előtt: az 1912 óta működő Nottingham-i családi vállalkozás régóta kapcsolatban áll a királyi családdal, és ők küldték a hercegi párnak az a 45 fontos (15500 forintos), merinói gyapjúból készült keresztelő-sálat, amiben Györgyöt először láthatta a világ. A kendő érdekessége, hogy ugyanilyenben mutatta meg Diana is Vilmost a világnak.

A családi vállalkozás feje, Gillian Taylor természetesen nagyon megtisztelve érezte magát, hogy a pár hasznát vette kendőjüknek, és mióta Györgyön látta a nép a 120-szor 120 centis darabot, folyamatosan érkeznek hozzájuk a megrendelések – neten már csak előrendelni lehet belőle és 6-8 hetes szállítási idővel vállalják a rendelés teljesítését.

Az a 11 fontos takaró is elfogyott, amiben Katalinék a hordozóba tették a gyereket: az aden + anais márkájú, madármintás muszlinkendő más celebszülők körében már korábban is népszerű volt (többek közt Jamie Oliver, Jessica Alba, Sienna Miller, Beyoncé és Peaches Geldof használta), mégis csak most nőtt meg rá a kereslet. A 100% gyapjúból készült 120x120 centis kendők négyes csomagban rendelhetők 45 fontért (15500 forint), így egy darab kábé 11 fontra jön ki (3800 forint). A madaras mellett zsiráfos, majmos és elefántos kendő van még abban csomagban, amit a hercegi pár megvásárolt.

Mit szól a kendőkhöz?

Időközben az Issa megint Katalinból készül pénzt csinálni, most a Banana Republic-nak terveztek egy 40 darabos kapszulakollekciót, aminek nem meglepő módon egyik alapdarabja az a kék ruha, amilyenhez hasonlót Katalin a 2010-es eljegyzési fotókon viselt.

Az 522 fontos (180 ezer forint) ruha barátibb árú, 65 fontos (22 ezer forint) verzióját jövő hónaptól lehet majd megvenni a Banana Republic üzletekben, bár szerintünk hiába időzített jól a márka a katalinos termékekkel, már bánhatja, hogy pöttyösben nem gyártotta le az ikonikus ruhát.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek