Mit vegyen fel nyáron, aki nem tud lesülni?

Bár a sápadt fehér bőr állítólag egyre nagyobb divat, a nyári trendeken ez nem látszik: az élénk neonszínek, nyári miniruhák nem állnak a legjobban azoknak, akik képtelenek lesülni, maximum kiszeplősödnek és leégnek. A hiedelmekkel ellentétben azonban nem kell ilyenkor se ragaszkodniuk a sötét színekhez, és a fehéret sem kell kerülniük. Átböngésztünk pár külföldi oldalt, stylistot kérdeztünk és megnéztük, a porcelánbőrű hírességek hogyan öltöznek. Jótanácsok és galéria a folytatásban!

A szinte áttetsző bőrű nők igai példaképe lehet Nicole Kidman, Tilda Swinton, Dita Von Teese, Christina Hendricks, Kristen Stewart és Gwen Stefani is: egyikük sem ragaszkodik a sötét színekhez, mégis remekül néznek ki. A szőkék és vörösek legnagyobb félelme, amikor nyári ruhatárukat válogatják össze, hogy úgy fognak festeni a divatos cuccokban, mint holmi kísértetek. „Nem kell nyáron feketében járniuk azoknak sem, akik soha nem tudnak lesülni: a fehér nagyszerűen áll a sápadt vagy szeplős bőrűeknek, de a pasztell színekkel is érdemes próbálkozniuk. A neonszíneket tényleg jobb, ha nem erőltetik, de a testesebb, tömény színek jól mutatnak fehér bőrön, például a smaragdzöld, a királykék, vagy a piros narancsos árnyalatai” – mondta a Díványnak Igor Deseatnikov, az InStyle magazin stylistja.

„Mivel a nagyon fehér bőrűek könnyen leégnek, különösen oda kell figyelniük a strandon, jó szolgálatot tesznek számukra a strandkendők, kimonók, tunikák, oversize ingek, kalapok. Ha valaki nem szereti megmutatni magát, válasszon szép, színes maxiszoknyát, vagy ruhát, esetleg bő, mintás selyemnadrágot, ami eltakarja lábát” – tette hozzá a stylist.

A Fashionbeans tanácsai szerint is jobb, ha a fehér bőrűek ragaszkodnak a teltebb színekhez, a tengerészcsíkos darabokhoz, smaragdzöldhöz a kánikulában. Ha mégis fekete ruhát választanának, figyeljenek oda a kiegészítőkre és valami élénk színű bizsuval, kendővel dobják fel a szettet. A vörös hajúak és azok, akiknek a bőre rózsás árnyalatú – vagy kicsit leégett – a piros, pinkes, narancsos színek kerülésével érhetnek el jobb hatást, nekik a kék különböző árnyalatai ajánlottak.

A Yahoo-n publikáló Lori Jill Shirley emellett azt tanácsolja, hogy a pasztellszínekkel is próbálkozzanak a soha le nem sülők – a fagyiszínek ráadásul nagyon divatosak is mostanság. A mentazöld, rágógumi-rózsaszín, lány narancs jól állhat, az élénksárga, neonnarancs, retinaszaggató pink viszont kerülendő. Vásárláskor ne csak a fazonok közt variáljon, hanem a színekkel is kísérletezzen, vigyen be magával olyat is a fülkébe, amiről azt gondolja: soha nem venné fel.

A vörös hajúaknak jól állhatnak a zöld, lila, narancs egyes árnyalatai is, a szőkéknek a korall, arany, égkék és a földszínek is jól állhatnak. A mintákkal is érdemes foglalkozni, egy apró mintás ruha bárkin csinos lehet. A fehér is megy a sápadt bőrrel, ha megfelelő színes kiegészítőkkel párosítják. Vörös hajú nőknek a vörösbor-pirosat, mély vöröseket, türkizt, vízszíneket is ajánlják, szőkéken a szürke és pink is jól mutathat.  Nézze meg a galériában, hogyan öltöznek a sápadt celebek!

Oszd meg másokkal is!
Mustra