Virágok borítják jövőre az olasz férfiak testét

Újra a divathetek fotóiból szemezgettünk, ezúttal azt néztük meg, vajon mit gondolnak az olasz tervezők és luxuscégek a 2014-es év tavaszi-nyári szezonjáról. Míg a Londonban látott összeállításokra a szigorúság volt jellemző, addig a déli, mediterrán hangulatnak köszönhetően az itáliai kifutókat sokkal inkább a felszabadultság és a játékosság jellemezte.

Megint voltak olyan kollekciók, amikről előbb elhittük volna, hogy az őszi-téli hónapokra készültek és egy-két másikon a tekintetünk is elidőzött - nem feltétlenül pozitív értelemben. A Missoni szafarihangulatot varázsolt elénk, a Dsquared hozta a tőle megszokott bohém életstílust, a Dolce printeket, a Gucci pedig virágmintát vizionál jövő ilyenkorra.

Missoni

A Missoni kollekciója volt az egyik, amelyikre azt hittük, hogy őszre tervezték. Az öltönyök kicsit becsapósak voltak, de aztán a kabátok és egyéb, télre jellemző kiegészítők hiánya meggyőzött minket. A kifutóra varázsolt szafarihangulat mellé semleges és földszínek társultak az olasz divatháznál, a fehér és a bézs pedig kihagyhatatlan egy nyári kollekcióból. A piros árnyalatai jövőre nagy népszerűségnek örvendeken majd - ezt láthatjuk a többi tervezőnél is -, a Missoni a fáradt eperszínt választotta. Érdekes megoldás a cipőn széltében körbetekert cipőfűző is, kíváncsiak vagyunk, hogy ebből az utcaképbe mi fog majd beépülni.

DSquared2

A DSquared2 hozta a tőle megszokott bohém vonalat, a kifutón látottak sokszor - a legtöbb divatmárkához hasonlóan - nem egyeznek a boltba kerülő ruhadarabokkal, így mindenképpen úgy kell szemlélnünk a kollekciót, hogy például a fűszoknya csupán showelem.

A tervezők nemcsak az anyagokat párosították a megszokottól eltérő módon (farmer-bőr és pamut keveréke), de a stílusokat is érdekes végtermékké mixelték. Ilyen például az újra virágkorát élő szaggatott nadrág és a klasszikus fekete zakó találkozása, de a decens fehér ing és a bőrujjú farmermellény mellett sem mehetünk el.

Giorgio Armani

Armani szintén elővette a jövő évi ütőkártyát: a piros szín árnyalatait. Idén a kék és a zöld volt porondon, az olasz divatház 2014-re fukszia és fáradt púderrózsaszín árnyalatokban gondolkodik. A klasszikus fehér nadrág és mintás zakó párosítás az egy év múlva esedékes nyarunkból sem hiányozhat, a duplasoros zakó - ami amúgy nagyon kevés embernek áll jól, hiszen a legvékonyabb testalkatból is könnyedén varázsolhat zömöket - pedig szintúgy megjelenik, mint a királykék öltöny.

Dolce & Gabbana

A tervezőpáros printek iránti rajongása folytatódik, az idei őszi keresztény giccsparádé után egészen letisztultnak hatnak az ókori szoborcsoportok, rézkarcok és épületek képeivel ellátott, nyomott mintás ruhadarabok. Nehéz dolga lesz annak, aki könnyen variálható, letisztult alapdarabokat akar vásárolni a márkától jövőre, az biztos. A színparádé után idén kicsit visszafogta magát Domenico Dolce és Stefano Gabbana, a fekete, fehér és szürke mellett csak a natúr és földszínek jelennek meg a jövő nyári kollekciójukban.

Fendi

A legszínesebb és mégis normálisan kinéző kollekció díja idén a Fendihez kerül, akik ugyan számos árnyalatban gondolkodnak a jövőt illetően, mégis egységes marad a kép és inkább vonzó, mint taszító az összhatás.

A már sokszor említett piros skáláról ő a téglavöröshöz, mahagónihoz és burgundihoz nyúlt, ezt keverte sárgával, feketével, zölddel és sötétszürkével. Az idén népszerűvé vált zakó-rövidnadrág páros jövőre is jelen lesz - legalábbis, ha a Fendin múlik. Úgy látszik, a 2014-es év izgalmas táskákat hoz majd a férfiaknak, a Missoni mintás clutch-ja mellett itt is feltűnik egy extrém darab: a színes kígyómintás válltáska.

Gucci

Önnek melyik a kedvenc kollekciója?

A Gucci nem igazán gondolta túl a jövő évi melegebb hónapokat, a klasszikus virágmintához nyúlt, ezt dolgozta fel úgy, hogy férfiak számára is emészthető legyen. Az összhatás abszolút nem lett vészes és mi már látjuk is a lelki szemeink előtt a Zara polcain lógni a printelt zakók kistestvéreit.

A fehér szkafanderkabát kicsit értelmezhetetlen számunkra, hirtelen nincs olyan élethelyzet előttünk, amiben bevetnénk, de sok mindent tartogathat még a jövő. A fehér mellett a natúr, bézses árnyalatok jellemzőek a kollekcióra.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek