Leárazás: a H&M már most komolyan veszi

Elkezdődtek a nagy nyári leárazások, a szokottnál kicsit korábban, már június közepén. Megnéztük, mit lehet érdemes a leárazások elején megvenni: a H&M-ben már most komoly árengedmények vannak, de a többi üzletben még jobb várni a nagybevásárlással.

A megváltozott piaci helyzetnek köszönhető, hogy már most mindenhol Sale felirat lóg, és a kiárusítás nyár végéig el fog tartani – tudtuk meg a Péncenturmból. Mi ugyan nem találkozunk sehol 70-80%-os leárazást ígérő táblákkal és átárazott termékekkel, de az Inditex boltjaiban bevett szokás, hogy a sztenderekre kiaggatott "1495 forinttól" felirat alatt egy darab pólót találunk ezen az áron, minden más, ami a kiírás alá esik, még bőven 4-5 ezer forint körül jár. Míg a legtöbb bolt harsány feliratokkal dolgozik, és telematrciázza feltűnő színű árcetlikkel a ruhákat, a New Yorker mintha nem is tartana leárazást, olyan visszafogottak. Hét üzletet jártunk be, a folytatásban megnézheti, milyen nyári ruhadarabokat kap meg már most jó áron!

H&M

A H&M-ben már több mint egy hete tart a nyári árleszállítás, és egyre több ruhára terjed ki. A svéd márka ugyanis körülbelül folyamatosan akciózik, van, hogy csak egy sornyi leárazott termékük van, van, hogy mindent akciósan kínálnak. Most a Vörösmarty téri üzletben már az alsó szint több mint felén leárazott holmik lógnak a fogasokon. A téli szezon vége óta kapható ruhák és kiegészítők 50%-os áron kaphatók, sokminden azonban még ennél is olcsóbb. Vannak olyan 8990 forintos szoknyák melyekért most 3000 forintot kérnek, és olyan blézerek, ingek, melyekért 5000 forintot. A legjobban talán azt szeretjük a H&M leárazásaiban, hogy végre nem kell felfelé kerekítgetni, mert minden szám 0-ra végződik. És azt, hogy olyan ruhák kerülnek elő, amiket teljes áron nem is láttunk sehol.

Mango

A Mango is még nagyon az elején jár a leárazásnak, és nem is kecsegtet ellenállhatatlan kedvezményekkel, de már most sok nadrág, szoknya és felső mérethiányos. Valószínűleg lesz még valami utánpótlás, legalábbis reméljük, hogy nem kapkodták el úgy a 13 ezer forint helyett 9-be kerülő pulóvert, hogy csak S-es maradjon belőle. 2-3 ezer forintokat spórolhatunk, ha most vásárolunk a spanyol cégnél, és igazából az áraik magasnak tűnnek a H&M után. A 8 ezer forintos farmer ing-mellény és a 9 ezer forintos nyári ruhák nem győztek meg és még a 4995 forintról 4595 forintra leárazott szandálok és táskák sem vonzóbbak most, mint 400 forinttal drágábban.

A csinos nyári ruhák és blúzok is lesznek még olcsóbbak (legalábbis reméljük), mindenesetre mi még kivárunk – csak maradjon belőlük méret... A blézerek is nagyon szépek, 10 ezer forintért már érdemes köztük válogatni, ha nem akarunk még heteket várni.

Reserved

A Reserved kirakata is nagy árengedményeket hirdet, az üzletben aztán úgy kell vadászni a leárazott cuccokra. Sok ruháról nem egyértelmű, hogy leárazták, vagy mindig annyiba került, amennyi a cetlin áll. Szokatlan az üzlet árképzése, de valószínűleg lesznek még olcsóbbak a dolgok. Itt is bevetették amúgy a régi trükköt: kiírják, hogy "minden 1495 forinttól" kapható, aztán mindössze egy pólót találunk ilyen áron, a többi felső mind 2990 forintba, vagy még többe kerül. Ettől függetlenül a 3795 forintos szoknya nem rossz üzlet és a 4795 forintos nyári ruha is jó választás. A blézerek ára is zuhant, 11 ezer helyett már 7 ezer forintért kapjuk meg a nem tökéletes fehér zakót.

Promod

A Promodba leárazáskor járunk rendszeresen, mert a kiárusítás végső szakaszában annyira olcsón kínálják ruháikat. A kiszolgálás mindig tökéletes, de egyelőre a pár ezer forintos nadrágok és felsők helyett 30-40%-os kedvezményekkel kell beérnünk. Egy szuper sárga nadrág most 6715 forint, egy hozzá illő farmering 5755. Az ing így már nem is drágább, mint a konkurens Inditex boltokban és valahogy sokkal jobb az anyaga. A csipkés bomberdzsekiket szerettük, de 10 ezer forintért egyelőre nem csaptunk le rájuk.

New Yorker

A New Yorker kirakatában hatalmas Sale felirat díszeleg, az üzletben aztán túl szolidan reklámozzák az árengedményeket, mert sokáig nem találjuk az akciós holmikat. A csillagos farmering elég jó fesztiválfelszerelés és a pár ezer forintos galaxisos ruhákat se hagyja ki, aki szereti a Tejutat. A nagyon olcsó sárga blézer nagyon olcsó benyomást is keltett, így azt is otthagytuk.

Zara

A Zara még csak belekóstol a leárazásba, nem minden kapott olcsóbb árat, és a legtöbb akciós ruha is még csak 1-2 ezer forinttal olcsóbb, mint volt. Ha a téli tapasztalatainkból indulunk ki, lesznek itt még 3000 forintos selyemingek is, szóval egyelőre csak azt vennénk meg, amit ezer éve kinéztünk és bár teljes áron is megvennénk, jól esik spórolni pár ezrest.

A különleges és drága termékeket amúgy már jobban leárazták, de igazából a képen látható 38 ezres mellényt 26 ezerért valószínűleg csak az fogja felvenni, aki rég tudja, hogyan illessze be ruhatárába. A blézerek közt érdemes nézelődni a 16 ezres darabok közül több már csak 11 ezer forintba kerül és a legtöbbnek szép az anyaga, jó a szabása.

Egyelőre a kiegészítőknek álltunk nehezen ellen: a bőrtáskák közül több is 13-16 ezer forintba kerül és mind gyönyörű, sőt, a TRF osztályon már 7 ezer forintért lehet barna hasított bőr shopperünk.

Bershka

Eddig nem tapasztaltuk, hogy a Bershka ennyire a tinikre lenne szabva, lehet, hogy mi öregszünk, de az is lehet, hogy a délelőtt a boltban dübörgő techno és a mellettünk próbálgató 16 évesek váltottak ki belőlünk ellenérzést. Mindenesetre itt most nem nagyon tudnánk bevásárolni, és nem csak azért nem, mert hasonlóan kicsi még a leárazás, mint a Zarában, hanem mert a legtöbb ruha ócska, unalmas, vagy rosszul méretezett. Unjuk már a szaggatott farmershortokat, a bő, műszálas ingeket és nyomott mintás atlétákat, pláne ennyiért. A felsők 4-5 ezer forintba, a nadrágok 5-9 ezer forintba kerülnek, cipőkből már nem túl széles a méretválaszték pedig még alig csökkentették valaminek az árát.

Összefoglalás: mit érdemes megvenni?

A H&M-ben alapdarabokat (pamutpóló, atléta, edzőruha) és különleges, elegáns blúzokat, felsőket, blézereket érdemes vásárolni. Utóbbiak 3-5 ezer forint közötti áron kaphatók általában, nem biztos, hogy lesznek még olcsóbbak, de biztos, hogy fogynak a méretek.

A Mangóban a bőrtáskákra már kapunk 10 ezer forint kedvezményt, ez nem biztos, hogy nő még. Nyári ruhát már nézhetünk magunknak, 5 ezer forint alatt nagyon csinosakat találhatunk, de érdemes lehet még kicsit várni.

A Reserved-ben mi most konkrétan nem vennénk semmit, persze a táskák itt is nagyon hívogatóak voltak 5 ezer forintért, de ellenálltunk a kísértésnek. Nyári ruhát lehet érdemes venni 5 ezer forint alatt és a blézerek közül is kifoghatunk hordhatót 6-7 ezer forintért.

A Promoddal még várnánk, nem láttunk kihagyhatatlant, de ha most akar mindenáron vásárolni, a nadrágok és dzsekik között nézelődjön.

A New Yorkerben a tinik vásárolhatnak be olcsón fesztiválszetteket.

A Zarában a kiegészítők közt garázdálkodnánk, és a Bershkában is – egyelőre nem kínálnak visszautasíthatatlan akciókat. Ha viszont valami speciális, különlegesebb darabot kinézett már januárban, menjen be érte, jó eséllyel van rá 30-40% kedvezmény, és nincs belőle túl sok raktáron.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek