no

Ez lenne az idei bikinidivat?

Csütörtök este tartották az első Femcafé Bikini Tourt egy Vörösmarty téren található szórakozóhelyen. "Országos divatshow, amire eddig nem volt példa" – jelentette be a műsorvezetőnek felkért Pintér Adrienn, aki természetesen végig hasonlóan lelkes volt. Az eseményre meghívtak egy csomó celebet is, például Debreczeni Zitát, aki folyamatosan dokumentálja az árvíz elleni küzdelmét, Radics Gigit, vagy Horváth Évát, akik aztán egytől-egyig ki is hagyták a nagyszerű lehetőséget. A bemutatón egyébként a Skiny, a Triumph, a Decathlon, a Carib Swimwear, a Heavy Tools, a Retro, illetve Léber Barbara és Herczeg Zoltán fürdőruhái szerepeltek.

Bikini van, buli kevésbé

Annak ellenére, hogy mennyi márka jelent meg, gyorsan lezavarták a bemutatót, ami túl sok izgalmat sajnos nem tartogatott. Az első két bikinikollekció bemutatója után megjelent a Taiko Japándob Egyesület, akiknek az előadása olyan volt, mintha egy segítő kör (mondjuk, hogy) dobtagozata lett volna. Aztán következett újabb két kollekció, aztán a Face Team akrobatikus kosárlabda csapat két tagja tartott egy kisebb bemutatót. Ők egyébként modellként is felmentek a kifutóra. A modellek is meglepően unalmasak voltak ezen az estén, két lányt leszámítva mindenki lófarokba fogott, barna hajú lány volt. Mellettük szerepelt még egy rövid barna hajú, és egy világos barna lány.

Az persze sokkal kevésbé volt meglepő, hogy a fürdőruhák is majdnem tök egyformák voltak. Ha valaha gondolkodott már el azon, hogy a divatheteken bemutatott teljesen funkciótlan, látszólag tök hasznavehetetlen, gyakran nevetséges ruháknak miért szerveznek (tök fölösleges) bemutatókat, akkor most megkapta volna választ. Nagyon leegyszerűsítve azért, mert kinek lenne kedve megnézni majdnem ugyanazokat a formaruhákat milliószor. Egy ruhabemutató sokkal kevésbé a ruháról szól, mint a reklámról, a szórakoztatásról, és a lelkesebbek hozzátennék, hogy az önkifejezésről. Egészen Léber Barbara bikinijeiig szürke és unalmas volt a bemutató.

Mivel lehetett volna feldobni? Sokat segített volna, ha modellek nem papucsban, hanem mezítláb vagy tűsarkúban vonultak volna. A papucsban ugyanis, mint kiderült, szinte képtelenség szexisen mozogni. Volt, aki szökelléssel próbálta megoldani a dolgot, volt, aki kicsit lassított inkább, de gyakran mégis csak úgy néztek ki, mintha a homokban megbújó söröskupakokat kerülgették volna becsiccsentve a bolgár tengerparton. Azonkívül, hogy valamivel változatosabban is összeválogathatták volna a modelleket, sokkal játékosabbá is tehették volna a műsort, az ugyanis meglehetősen kevés volt, hogy időnként el-eldobtak egy strandlabdát.

Essünk túl rajta

Kicsit olyan érzésünk volt a helyet, az apró italpultokat, a bemutatókat elnézve, minha az első alkalom pusztán arról szólt volna, hogy mindenki csak túl akar esni az egészen. Nyilván nem könnyű bedurrantani egy hasonló rendezvényt, mert a legtöbb támogató valószínűleg azt mondja, hogy: oké, nézzük meg, mit tudtok, aztán ha elég ügyesek vagytok, akkor jövőre mi is beszállunk. A Cosmo bikinishow-nak vége, szabadon be lehet nyomulni a helyére, ennél viszont azért egy picivel még több kell, hogy a megüresedett helyet betöltsék. A cél az országos roadshow, aminek a következő állomása a WestEnd lesz június 21-én és 22-én.

Oszd meg másokkal is!
no
Érdekességek