Még mindig a királynő a legstílusosabb az epsomi derbin

Míg 2011-ben Katalin hercegné feltűnése volt a legnagyobb szám az epsomi derbin, idén a hercegné távol maradt és a király családból is az idősebbek, illetve Vilmos unokatestvérei, Eugenie és Béatrice jelentek meg. A két napos rendezvény első napja a Ladies Day (körülbelül hölgyek napja), amikor a futamok mellett a megjelenő hölgyek ruháikat is összemérik. Idén a Harvey Nichols támogatásával a legjobban öltözött nő 5000 font értékű vásárlási utalványt nyerhetett, szóval mindenki igyekezett kitenni magáért.

A derbire halandók is bemehetnek – és be is mennek, 100 ezer néző simán elfér –, ha kifizetik a belépő árát és eleget tesznek a szigorú dress code-nak, ennek megfelelően a galériába került pár inkább ízléstelen, mint feltűnő ruhás hölgyvendég is, a kalapokra pedig megéri külön figyelni, igazán érdekesek. És persze a stílusverseny győztesét is megtalálja képeink közt.

Második nap rendezik a nagyobb díjazású futamokat, délután négykor például 1,325 millió fontért versenyeznek. Derbit egyébként 1780 óta tartanak epsomban, a verseny a nevét Edward Smith-Stanley, Derby 12. grófja után kapta és a lényege, hogy 3 éves lovak versenyeznek. Kivétel a hongkongi és a szingapúri derbi, ahol 4 éves korig nevezhetik lovaikat a tenyésztők.

A legnagyobb díjazású, legpatinásabb rendezvényre II. Erzsébet mindig kilátogat, főleg, hogy gyakran az ő lovai közül is versenyben van pár. A 87 éves uralkodó idén mentazöld szettben tette tiszteletét a királyi páholyban, elkísérte Fülöp herceg, valamint unokái, Beatrice és Eugenie, valamint az ő apjuk, András herceg.

Beatrice szokásától eltérően visszafogott kalapot választott Karen Henriksentől, melyhez fekete-fehér ruhát vett fel. Húga pasztell színekbe öltözött, lapos kalapját Sarah Cant tervezte – írja a Daily Mail. Nem sok celeb jelent meg a versenyen, egyikük volt a Nyomorultakban Éponine szerepét játszó Samantha Barks, aki remek kék-fehér ruhát választott. Nézze meg a galériában a királyi család elegáns tagjait és a hölgynap stílusos és kevésbé stílusos látogatóit is!

Oszd meg másokkal is!
Mustra