Katalin hercegné miatt töpörödnek a táskák

Bármihez nyúlt a terhes Kate Middleton, azonnal tömegdivattá válik – most az apró táskákat kapták fel a nők a hercegnének köszönhetően. Ugyan nagyon szeretjük a nagy, pakolós táskákat és a normálméretű retikülöket is, egyre többen indulunk útnak clutch-csal, azaz kézben vihető, pánt nélküli, apró táskával.

Egyre több helyen kapni értelmezhetetlenül kicsi doboztáskákat és csinosan feldíszített, gyöngyös mini-retikülöket, amikbe egy kis mobiltelefonon kívül semmi nem fér. A Telegraph figyelmét Lulu Guinness táskatervezőnő hívta fel a trendre, aki azt mondja, a következő szezonban még kisebb és elegánsabb táskákat fog tervezni, mert azokat keresik a vevői.

„Ha valami hatása volt Katalinnak a táskákra, ház az, hogy mindig apró clutch-csokkal mászkál. Én biztos kisebbre fogom tervezni a clutch-okat jövőre, hogy finomabbak és elegánsabbak legyenek, és ez neki köszönhető” – mondta Guinness a lapnak. „Nagyon elegáns a hercegné, de ne feledjük, hogy több embere van, aki cipelheti mindazt, amire szüksége van, és kocsi várja minden megjelenése után” – tette hozzá Guinness, akivel csak egyet tudunk érteni.

Mert tényleg jók a minitáskák, de csak akkor, ha épp nincs szükségünk semmire, csak a telefonunkra, vagy olyan kabátunk van, aminek a zsebeiben elfér a pénztárcánk, a kulcsaink, a zsebkendőnk, a cigink – de egy ilyen, kitömött zsebű kabát már cseppet ugye sem elegáns… Katalin mellett egyébként valószínűleg a rengeteg vörös szőnyeges esemény is tehet arról, hogy a nők minitáskákkal szeretnének bulizni, vagy színházba menni, de a celebnőkkel ugyanaz a helyzet, mint Katalinnal: a stylistjuknál van mindenük és a kezükben szorongatott apró táska csak kiegészítő a ruhához, mint egy csinos bross, vagy drága nyakék.

Praktikum ide vagy oda, az üzletek tele vannak minitáskákkal, igaz, úgy vettük észre, nem nagyon fogynak. A Zarában Dunát lehet rekeszteni az iPhopne-nál kisebb méretű doboztáskákkal, amiket jó érzés szorongatni, csak épp tényleg kell melléjük egy rendes táska is. A Bershkában is kapható a szezon slágere, az áttetsző doboztáska, amiben szintén nincs hely még a kulcsainknak se. A H&M és a Stradivarius nem felejtette el, hogy átlagnőknek próbálják eladni cuccaikat, így náluk nem is találtunk pici táskákról sok képet – amit mégis találtunk, azt megnézheti a galériában!

Oszd meg másokkal is!
Mustra