Így dolgozik egy menő stylist

Azt régóta sejtsük, hogy az A-listás hírességek kifinomult stílusának titka a gondosan megválasztott stylistban rejlik. A közelmúltban elkezdődött Blockbuster szezonnak köszönhetően pedig világszerte egymást érik a maratoni premierek, interjúk és filmfesztiválok, melyek kemény kihívást jelentenek a stylistoknak is.

A fashionista.com szerkesztői Rosie Huntington-Whitely, Kate Bosworth és Sienna Miller egyik kedvenc stylistját, Cher Coulter kérdezték izgalmas munkájáról és az azzal járó nehézségekről. Nézze meg, hogyan dolgozik egy igazán menő stylist napjainkban!

Mennyi munkát igényel egy jelentős sajtó turné?

Sok tervezést igényel. Először is szem előtt kell tartani, hogy ki a film célközönsége, és hogy hol lesz a bemutató. Ha a film hatalmas kasszasikernek ígérkezik, úgy az ügyfelet egy szélesebb közönség számára kell stílusossá, ízlésessé és vonzóvá varázsolni. Mindezt úgy, hogy hű maradjon saját személyiségéhez. Több hetes kutatást kell végezni, mielőtt meglesz a tökéletes ruha, én általában bemutatótermekben kezdem a keresgélést.

Egy stylistnak tisztában kell lennie az aktuális trendekkel, miközben továbbra is szem előtt tartja az ügyfele ízlését. A Style.com folyamatos követése elengedhetetlen a munkához. Én személy szerint szeretem ha megtalálom az adott kollekció „gyönyszemét”. Miután megvan a ruha, második körben jöhetnek a cipők és egyéb kiegészítők. Utolsó lépésként pedig mindent lefotózunk, mielőtt elküldenénk az ügyfélnek.

Minden szett előre meg van tervezve, vagy vannak „extrák” arra esetre, ha az egyik ruha nem működne?

Minden ruha előre be van ütemezve, gyakran ezek a turnék városról-városra söpörnek végig úgy, hogy az ügyfél egyik interjúról ül be a másikra. Ez is része a stylist munkájának, hogy ellenőrizze, hogy a kliens mit fog viselni a következő napokban. Képesnek kell lennünk arra, hogy a hírességek bizalommal fogadják a kiválasztott ruhát és abban menjenek az interjúra. Úgynevezett extrákat csak abban az esetben vetünk be, ha a ruha vagy kabát túl kicsinek bizonyul. Arra is törekszem, hogy ugyanaz a cipő ne jelenjen meg sok helyen.

Törekszik rá, hogy összekoordinálja a ruhákat más sztárok ruháival?

Azt hiszem, jó tudni, hogy mit viselnek mások, annak érdekében, hogy ne fessenek hasonlóan a vörös szőnyegen. Az még annál is rosszabb, mikor egymástól teljesen elütő ruhában vonulnak fel. Mindig van ennek egy narratívája az eseménynek, de a lányok az idő nagy részében azt viselnek amit akarnak.

Milyen nehézségekkel kell szembenézni egy ilyen turné alatt?

Nagy kihívást jelent a ruhák koordinálása, és hogy gondoskodni tudjak arról, hogy az ügyfél időben érkezzen, ami gyakran stresszes. A ruhákra igen nagy a kereslet világszerte és gyakran csak egy minta van belőle. A ruhát a stylist választja ki az ügyfél számára Los Angelesben, de aztán a PR cég szervezi nekik az utat Párizsba, majd közvetlenül Brazíliába.

Mi a legrosszabb dolog ami eddig történt egy híresség turnéján?

A legrosszabb dolog akkor fordul elő, amikor a frizura és a smink ellentmondanak a megjelenésnek. A stylist nem mindig tudja, hogy melyik esemény mikor és hol van. Annak ellenére, hogy már kétségtelenül megvoltak beszélve előre a haj és smink formák; az időjárás, hangulat vagy a visszajelzések miatt ezek változhatnak.

Honnan gyűjtesz információt a ruhák összeszedéséhez?

Az ügyfeleim mind képben vannak az aktuális trendekkel kapcsolatban, ezért ez inkább egy együttműködési folyamat része. Inspirációt divatlapokból és a Style.com-ról gyűjtök. Ez a munka móka része, egyfajta öltöztetős játék.

Vannak olyan események vagy olyan helyek, ahol jobban oda kell tenni magad, vagy konzervatívabb a közönség?

Párizsban, Japánban vagy Londonban mindig izgatott vagyok a vörös szőnyeges eseményeken. A külföldi rendezvények mindig nagy kihívást jelentenek nekem.

Melyek voltak a kedvenc ruháid, amiket hírességre adtál?

Minden ügyfelem csodálatosan nézett ki a ruhájában. Szerettem Kate Bosworth McQueen ruháját, amit a 2009-es Vanity Fair partin viselt. A haja, a smink és a cipője is összepasszolt, elképesztően festett. Rosie Huntington Whitely 2011-es Moszkvai Filmfesztiválon viselt mustár-fekete Gucci ruháját is szerettem, de nagy kedvencem még Elizabeth Olsen fekete Dior ruhája, melyet a 2012-es Oscar-díjátadó Vanity Fair after bulijára választottam neki. Illetve Sienna Miller YSL ruhája is nagyon népszerű volt a GI Joe premierjén Los Angelesben.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek