Vegyen pamutinget, jó lesz

A boltok kínálatában már régóta a műszálas holmik uralkodnak, ami télen még éppen elmegy, de nyáron az ember szereti, ha valamilyen természetes anyagba bújhat. Pár évvel ezelőtt persze még nem nagyon hatott meg ez, az volt a fontos, hogy jól nézzen ki, amit viselek. Mostanra viszont nagyon háklis lettem, és szerettem volna pár pamutinggel felfrissíteni a ruhatáramat. A küldetés nem zárult kudarccal, de nem volt könnyű dolgunk a kolléganőmmel, aki csatlakozott a vadászathoz.

Kezdjük ott, hogy a márkák honlapjain nem olyan egyszerű megtalálni, hogy melyik termék miből készült, jó esetben is plusz egy kattintás kell. Arról nem is beszélve, hogy az interneten található cuccok egy része még vagy már nem kapható, ezért az előzetes kutakodás helyett talán egyszerűbb, ha nyakunkba vesszük a várost. A legelső utunk a H&M üzletébe vezetett, ugyanis itt elvileg már 2990 forintért lehet fehér pamutinget vásárolni. Ugyan a honlapon kínált darabot nem találtuk meg, de némi keresgélés után azért sikerült találni ezt-azt. Az egyik kedvenc a pöttyös, ujjatlan ing lett, amit 2990 forintért vihettünk volna haza, illetve a könyökvédős darab 6990 forintért.

Innen a Mangóba indultunk, ahol néha belefulladunk a poliészterbe, de azért mindig találunk kincseket, tavaly például két lenből és pamutból készült ruhával tértünk haza a leárazásról. Bár akció egyelőre nincs, de pamuting van bőven, bár nem annyi, amennyit az interneten találtunk, de a bolt kínálatát legalább egy kupacban gyűjtötték össze és a legtöbb fazonból színben is van választék. A Mangóból legszívesebben azt a piros, mintás darabot vettük volna meg, ami most 5995 forintba kerül. A Zarában sajnos elvesztünk, és nagyon sokszor futottunk lukra. Bizony, azért mert valami távolról, esetleg még tapintásra is pamutnak tűnik, nem biztos, hogy az, így fel kell lapozni a bevarrt címkét. A keresgélést hamar fel is adtuk, de azért itt is találtunk egy szimpatikus darabot, igaz, itt 9995 forintot kellett volna érte fizetni.

A Reservedben már barátságosabbak voltak az árak, és bőven lehetett válogatni a színek közül is, sőt, még szegecsekkel is találkoztunk. Jó, ez utóbbiból már lehet, hogy mindenki másnak elege van.  A rend kedvéért ellátogattunk a Tescóba is, mert úgy rémlett, mintha itt is láttunk volna nemrég pamutingeket. A legtöbb darab itt is becsapós volt, de csak megleltük az igazikat. Sajnos az  F&F-ben sem igazán olcsók még a nyárias pamutingek, egy árban vannak a fast fashion boltokban találtakkal, de legalább vannak.

Mint a galériában is látszik, fazonokban nincs hiány, aki például az ünneplősebb, irodistás, de most éppen nagyon divatos fehér ingre szavaz, ugyanúgy megtalálja a számítását mint aki a jótékonyan takaró, tunikaszerű darabokra esküszik. Ha pedig virágokba vagy pöttyökbe borulva mutatná meg, hogy milyen formás a felkarja, akkor is érdemes körülnézni. A megint menő farmeringeket szándékosan hanyagoltuk, de akinek az előbb felsorolt stílusok közül egy sem jön be, még ez is egy jó választás, hiszen többségük szintén 100% pamut.

A pamutingek egyébként jól variálhatóak, hordhatjuk őket szabadon vagy betűrve, esetleg csomózva. A mintás és színes darabok kifejezetten jól mutatnak fehér nadrágokkal, legyenek akár rövid, akár hosszú szárúak, de farmershortokkal vagy szűk fazonú farmerekkel is csinosak .

Oszd meg másokkal is!
Mustra