no

Nyolc megkerülhetetlen trend nyárra

Ne féljen, akkor is öltözhet majd divatosan a nyáron, ha kiütést kap a kertésznadrágoktól és a túlméretezett vagy hosszított blézerek sem tartoznak a kedvencei közé. A Daily Mail összegyűjtötte a szezon nyolc kulcsdarabját, és örömmel jelenthetjük, hogy a visszafogottabb stílus kedvelői is megtalálják a számításukat, sőt, van, ami már biztosan megtalálható többünk szekrényében is. Részletek a hajtás után!

1. Hálókabátszerű zakó

Egy éve még a Chanel inpspirálta blézerekkel voltak tele a boltok. Azóta megjelentek a hosszított változatok is, de a Daily Mail szerint a hálókabátkára hajazó darabok közül is érdemes beszerezni egyet. Ennek a kitételnek talán a River Island 40 eurós steppelt zakója felel meg a legjobban, de a Stradivarius csíkos blézere sem egy rossz választás, igaz, ez utóbbi inkább egy pizsamára emlékeztet minket.

2. Fehér ing vagy blúz

Ez nemcsak ballagók vagy szigorú dress-code szerint öltöző irodisták ruhatárának alapdarabja. Nyáron mindenkinek ajánlott világos színeket hordania, és egy fehér blúz egyébként nagyon jól kombinálható, a farmershorttól kezdve a színes ceruzaszoknyán át minden megy hozzá. Az H&M üzleteiben már 2990 forintért vehetünk olyat, ami állítólag 100% pamut. Bizony, ez nem elhanyagolható szempont, mert ha máskor nem is vetjük meg a műszálas holmikat, nyáron törekedjünk arra, hogy természetes anyagból készült felsőrészeket viseljünk.

3. Csíkos felsőrész

A csíkok és a pöttyök már ősszel és télen is nagyon menőnek számítottak, és ez nyáron sem lesz másként. Köszönhető ez nyilván annak is, hogy a tengerészes vonal ezekben a hónapokban mindig egy kicsit erőre kap. Az egyszerű pólók mellett nőiesebb szabású, lengébb anyagokból készült darabok közül is válogathatunk, és most sem kell 10 ezer forintnál többet fizetni értük.

4. Farmering

Nem éppen a legfrissebb trendek egyike, bár kétségkívül most ért a csúcsra, legalábbis ha a boltok kínálatát nézzük. Színben és fazonban nincs hiány, így biztos, hogy mindenki megtalálja azt, ami leginkább illik hozzá. Egyik nagy kedvencünk például az a pöttyös farmering, amit 8995 forintért kínál a Pull & Bear. Persze vannak bizonyos szabályok, amihez tartani kell magunkat, ha nem akarjuk, hogy mindenki rajtunk röhögjön.

5. Ceruzaszoknya

Egyike az örök ruhadaraboknak, amelyről nem baj, ha lecsúsztunk a tavalyi leárazáson, mert akár meg is varrhatjuk, ha pedig nem vagyunk ilyen bátrak, akkor bármelyik üzletben beszerezhetjük. A legtöbb helyen persze főként egyszínű darabokat árulnak, tisztelet a kivételnek. A Stradivariusban már 3000 forintért miénk lehet egy csíkos ceruzaszoknya, a Zara pedig a virágos mintára kapott rá, igaz, ezeknek az ára 10 ezer forint körül mozog.

6. Farmerruha

Ez a ruhadarab gondolatban mindig jó pár évtizeddel repít vissza minket, mondjuk úgy a hetvenes évek környékére. Persze nincs is ebben semmi rossz, a múltidézés mindig a divat része volt. Ha szívesen bújtatná testét idén nyáron kék vászonba, akkor az ujjatlan miniruháktól kezdve az A-vonalú darabokon át sok fazon közül válogathat. Ha pedig a magyar tervezők a gyengéi, akkor ajánljuk a USE unused hamarosan debütáló nyári kollekcióját.

7. Boyfriend jeans

És még mindig farmer. Lehet, hogy a férfiak nem veszik jó néven, ha a nők is pasinak akarnak öltözni, de a boyfriend jeans diadalmenete még messze nem ért véget. A Zara oldalán hemzsegnek az ilyen fazonú nadrágok, de a többi fast fashion márka sem akar kimaradni a jóból. A Stradivariusban például 6595 forintért vásárolhatunk meg egy gyárilag szaggatott farmert, míg egy ehhez hasonló darab a Mangóban majdnem 10 ezer forint.

8. Tweedruha

A Daily Mail szerint a tweedruha is nagyon népszerű lesz nyáron. Ha nem ragaszkodunk szigorúan ehhez a szövethez, hanem beérjük a hasonló anyagokkal, akkor persze nagyobb az esély arra, hogy találunk egy divatos darabot. Előnyt élveznek azok, akik szeretik a rózsaszínes, púderes árnyalatokat és éppen van fölös tízezer forintjuk.

Oszd meg másokkal is!
no
Érdekességek