Titkosszolgálati módszerekkel selejtezzük a pasik ruháit

Amint felszáll a rózsaszín köd, a nőkből azonnal előtör a hobbi divatkritikus, és vitatható módszerekkel szabadulnak meg azoktól a ruhadaraboktól, amelyeket soha nem akarnak viszontlátni barátjukon vagy férjükön. Ez derült ki legalábbis a Marks & Spencer és az Oxfam közös felméréséből, amit egy jótékonysági kezdeményezéshez készítettek – írja a Daily Mail. A cél: rávenni az embereket arra, hogy a felesleges ruháikat ne a kukába dobják, hanem ajánlják fel egy szervezetnek. De nézzük a számokat!

A megkérdezett férfiak 48 százaléka azt állította, hogy partnerük nagyban befolyásolja öltözködési stílusukat. A nők 44 százaléka nem is tagadta, hogy beleszól abba, mit vegyen fel férje vagy barátja. Egyesek titokban meg is szabadulnak azoktól a ruhadaraboktól, amelyeket soha nem akarnak viszontlátni a másikon. Sőt, 15 százalékuk még ennél is aljasabb módszerhez folyamodik, vagyis a nemkívánatos holmikat direkt úgy mossák ki, hogy többé ne lehessen hordani azokat.

„Nem lepett meg, hogy a nők már fél év után átveszik az irányítást, és mindent kiszórnak partnerük ruhatárából, ami nem tetszik nekik. Egy kapcsolat elején hajlamosak vagyunk szemet hunyni a negatív dolgok felett, idővel viszont nem nézhetjük tétlenül a divatbakikat. Mivel az öltözködési stílus szorosan összefügg a személyiségünkkel, ezért rossz hatással van az önbecsülésre, ha kiderül, hogy a partnerünket annyira taszítja a kedvenc ruhadarabunk, hogy képes belecsempészni a kukába” – nyilatkozta Jo Hemmings párkapcsolati szakértő, aki szerint mindenkinek joga van úgy öltözködni ahogy akar. Hozzátette, a megfelelő kommunikáció és kompromisszumkészség sokat segíthet.

stockfresh 1136500 woman-near-sliding-door-wardrobe sizeM

És hogy mik a legvisszataszítóbb dolgok a két nem szerint? A nőket a férfiaknak szánt cicanadrágokkal, a bőrnadrágokkal, a gyerekes overallokkal, a ¾-es nadrágokkal és a strandpapucsokkal lehet kiüldözni a világból, míg a férfiaknak többek közt a jeggingsek, a pamutvelúr melegítők, az állatmintás cuccok okoznak rémálmokat. A elnyűtt, nagymamás alsó- és fehérneműk szintén lelombozóak, akárcsak a lyukas holmik és minden, amit az exek ajándékoztak. (Persze a listát mindig lehet bővíteni, lásd korábbi cikkeinket itt és itt.)

Ön beleszól partnere öltözködésébe?

A felmérés szerint a párok egyre szívesebben vesznek fel hasonló ruhákat. A megkérdezettek 47 százaléka elárulta, rendszeresen összeöltöznek követve ezzel a Beckham házaspár példáját. A brit nők 22 százaléka egyébként azt szeretné, ha partnerük úgy öltözködne, mint az ismert focista, míg a férfiak szerint barátnőjüknek, feleségüknek Cheryl Cole stílusát kellene követniük. Akinek viszont Russell Brand vagy Katie Price a példaképe, az számoljon azzal, hogy partnere nem lesz elragadtatva. A nők közel 20 százaléka egyébként hajlandó volt változtatni stílusán azért, hogy az összhangban legyen partnerével, sőt, 68 százalékuk néha kölcsönveszi barátja/férje egy-egy ruhadarabját, míg a férfiaknak csak egyötöde vetemedett ilyen dologra életében.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek