Chanel-történelem Karl Lagerfeld kisfilmjében

Divatrajongók ezrei égtek lázban az elmúlt napokban, alig várták ugyanis, hogy napvilágot lásson Karl Lagerfeld kisfilmje, amely pontosan száz évvel ezelőttre repít minket vissza. A fekete-fehér felvételen, melyen Keira Knightley játssza Gabrielle Chanel alakját, több, manapság igen nagy népszerűségnek örvendő modell – javarészt Lagerfeld kedvencei – is helyet kapott.

A történet Deauville-ben kezdődik, 1913-at írunk, a szereplők korhű ruhában és környezetben lesznek szemtanúi, amikor Coco Chanel megnyitja első kalapboltját. Sokan kétkedve nézik a kezdeti erőfeszítéseket, de nem kell sokat várni arra, hogy az első érdeklődő hölgy betérjen az üzletbe.

A filmben feltűnik Coco Chanel barátja is, akit Jake Davies alakit. Lehet, hogy megvan Lagerfeld új kedvence és Baptiste Giabiconi ideje lejárt? Nem tudni, a férfi midenesetre zavarbaejtően helyes és nem meglepő módon kiváló a stílusa. Kicsit azért sajnáljuk, hogy a teljes film fekete-fehér, néhol szívesen látnánk, hogy milyen színeket álmodott meg a rendező – már ami a ruhákat illeti.

coco chanel

Megjelenik Lindsey Wixson is, aki miután betér a boltba és szigorú tekintettel felméri a kínálatot, úgy dönt, hogy mindent megvásárol, ami az üzletben található. A 18 perces film zenei aláfestése vidám, a publikálás időpontja is tökéletes, a mai időjárás mellett teljesen bele tudjuk magunkat élni a könnyed történetbe. A videó végén Vita Sackville-West – akit egyébként Saskia de Brauw alakít – a bolt kirakatát nézi és azt mondja: "Kíváncsi vagyok, hogy mi lesz 100 év múlva!". Elgondolkodtató lezárása a filmnek és centenáriumi megemlékezésnek is tökéletes.

Oszd meg másokkal is!
Mustra