Trend 2013: Kertésznadrágban és ezüst cipőben töltjük az évet?

Alig csengett le a divathét, a trendmániások máris elkezdték beépíteni utcai viseleteikbe a frissen látott trendeket, melyekből megtudtuk, hogy 2013-ban különösen nagy hangsúlyt kapnak az extrém kiegészítők, illetve idén a legtöbb designerdarabot körömcipővel és sportcipővel is bátran hordhatjuk majd. Még több öltözködési fortély 2013-ra a hajtás után!

Visszatér a bő nadrág

Nem sokat változott a nadrágszár formája az elmúlt évtizedben, mondhatni, hogy a szűk nadrágokon kívül nem is igazán hordtunk mást. Az őszi-téli kollekciókat bemutató divathéten egy-két bevállalóssabb divatház mégis megpróbálta felhívni a figyelmet a bő nadrágok eleganciájára is. A kisebb-nagyobb sikerrel bemutatott nadrágot idén bátran viselheti körömcipővel, sportcipővel és műszőr kabáttal is. A Celine showján felvonultatott fazont a Mangóban már 9995 forintért ön is beszerezheti!

Rózsaszín minden mennyiségben

Bár egyesek szerint a rózsaszínt egy ideje a celebnők körében felváltotta a kék,a divattervezők még mindig esküsznek a csajosabb színekre. Halvány- és rágógumi-rózsaszínben képzeli a jövő telet többek között a Céline, Roksanda Ilincic, Jonathan Saunders, a Topshop Unique és Cedric Charlier is. A kifinomult színt 2013-ban viselheti nagy felületen vagy kombinálhatja sötétkékkel és military zölddel is. Pink színű, ujjatlan ruhára a Mangóban már 9995 forinttól lecsaphat, a Zarában hasonló egyrészes ruha 13995 forintba, egy rózsaszín blúz pedig 9995 forintba kerül.

Vágasson bubi frizurát!

Valószínűleg a vállig érő fazonú bubi frizura már sosem megy ki a divatból. Az évtizedekkel ezelőtt Vidal Sassoon által megálmodott forma évről-évre megihleti valamelyik divattervezőt. Idén Tom Ford és Marc Jacobs is hasonló parókát adott modelljeire, de a bemutatók első sorában ülő hírességek között is feltűnt egy-két frissen fodrászolt híresség, mint például a Vicky Cristina Barcelonából megismert  Rebecca Hall vagy January Jones, aki hajpánttal dobta fel vállig érő szőke haját.

Hordjon ezüst vagy arany kiegészítőket!

A szegecses kiegészítőket jövő télen a metálszínek váltják, melyek, tekintettel a sötét téli színekre, egészen biztosan népszerűek lesznek a következő szezonban. Egyébként is szükség lesz ennyi csillogásra, hiszen a legtöbb divatház komor minimalista kollekciót vonultatott fel a divatheteken. A kabáton, sapkán, táskán és cipőn is trendi ezüstös darabokat már idén nyáron is bátran viselheti, a Zarában például egy ezüst színű szandálért 13995 forintot kell otthagyni.

Nem ússzuk meg a túlméretezett, hosszú kabátokat

Ötletes és bolondos kabátmegoldásokban nem szűkölködött az idei divathét, a Miu Miu ujjatlan cső kabátjai, Armani bársony illetve a Celine túlméretezett kockás kabátjai is nagy meglepetésnek számítottak. Hasonló darabokra még egy szezont ugyan várni kell, de ha mégis túlméretezett mintás kabátban köszöntené a tavaszt, a Mangóban talál állatmintás oversized darabot 12995 forintért.

Vegyen pulóvert az ujjatlan ruha fölé!

A réteges öltözködés hívei fellélegezhetnek, a Prada szerint is divatba jön a sokaknak inkább kényelmetlen vagy hanyagnak tűnő trend. Az olasz divatház ujjatlan ruhái alá vastag pulóvereket és ingeket képzelt el 2013 őszére. A ruha párosítással nem kell a következő szezonig várnia, ilyen flitterekkel díszített ujjatlan ruhát a Mangóban is kapni 19995 forintért, melyet könnyedén hétköznapivá tehet egy egyszerűbb kötött pulóverrel vagy tavaszi kabáttal.

A borítéktáskát felváltják a bevásárló táskák

A nem túl praktikus borítéktáskát, mely a tavalyi nyár egyik legfontosabb kiegészítőjének számított, idén felváltják a nagyobb méretű táskák és óriás hátizsákok. 2013 őszén minél nagyobb táskára teszünk szert, annál divatosabbak leszünk – írja a fashion.telegraph.co.uk. A H&M-ben már 5990 forintért találni hasonló, nagydarab kiegészítőt, de a fogantyúkkal, láncokkal és mindenféle dísszel elképzelt táskák biztosan megjelennek majd a többi fast fashion üzlet polcain is. A Zarában például egy visszafogottabb, vajszínű óriás táskáért 8990 forintot kérnek.

Kertésznadrág és nőies szoknyák

Egyes divatszakértők szerint a kertésznadrág annyira trendi lesz a következő szezonban, hogy koktélruhánkat is bátran lecserélhetjük az uniszex darabra. A jövőre selyemblúzzal és látványos kiegészítőkkel is hordható darabot több divatház is kifutójára tette idén, melyből hasonlót nagy valószínűséggel a hazai vintage boltok kínálatában találunk leghamarabb és a legjobb áron.

2013 telén a se nem túl rövid, se nem túl hosszú szoknyáké lesz a főszerep, melyek divatosak lesznek szinte minden fazonban a halszálkástól a ceruza szoknyán át az A-vonalú mintás darabokig. Ilyen szoknyákat találtunk már a Mangóban, ahol egy térd feletti sárga rakott szoknya 9995 forintba kerül, a Zarában pedig egy grunge stílust követő, térd alatti mustárbarna darabért 13995 forintot kérnek.

Oszd meg másokkal is!

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek