Csontsovány modellel reklámoz a River Island

A Rihannával felsülő River Island előszeretettel karol fel feltörekvő tervezőket, legutóbb a londoni székhelyű Georgia Hardinge kapott esélyt a márkától, hogy szélesebb közönségnek is megmutathassa tudását.

Önt zavarja a csontsovány modell?

A 2010-es tavaszi-nyári Londoni Divathéten debütált Hardinge ruháit olyan hírességek is viselték már, mint Beyoncé, Lady Gaga vagy Florence Welch. A River Islanddel közösen egy 14 darabból álló kollekciót dobtak piacra, melynek lookbookja a túl sovány, nullás méretű modell miatt óriási felháborodást keltett – írja a vogue.com.

A beesett arcú, csontvány karú modellről készített reklámképeket az ausztrál Vogue ex-főszerkesztője is provokatívnak találta: „Erkölcstelennek és visszataszítónak találom, ha valaki túl vékony modellekkel dolgozik. Csak remélni tudom, hogy a márka tanult a leckéből. Ez a kollekció sokkal lenyűgözőbb lett volna egy egészséges testű modellen.”

A mutatós,fehér, szürke és ezüst színű gyűjtemény egyébként elérhető áron kapható. Egy szuper miniruháért (ha beleférnénk) 60 fontot, 20800 forintot, egy fehér platform szandálért 50 fontot, 17300 forintot kérnek a márkánál. Önt is sokkolta a modell alkata, vagy annyira szépnek találta az origami-szerű ruhákat, hogy nem is vette észre a modellt?

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek