Eurovízió: nem énekelhet Galliano ruhában az izraeli induló

Egy ideje minden jel arra mutat, hogy lassan kezdenek rendeződni a John Galliano körüli botrányok és a rasszizmussal vádolt tervező visszatérhet a divatszakmába. Többek között hivatalosan is megbocsátott neki az ADL (Rágalmazásellenes Liga), év elején beállt rezidensnek Oscar de Renta stúdiójába, tanárként próbálhatja ki magát egy tekintélyes designer iskolában, illetve Anna Wintour is erősen lobbizik neki az újrakezdéshez.

Nem így gondolja azonban az Izraeli Rádiós- és Televíziós hatóság, mely szerint nincs semmi mentség az 53 éves Galliano múltbéli bűneire. A következő hónapban megrendezésre kerülő Eurovíziós Dalfesztiválon ugyanis az izraeli fellépő, Moran Mazor stylistja egy John Galliano ruhában tudta volna elképzelni az 1991-ben született énekesnőt a malmöi színpadon.

Galliano és Natalie Portman
Galliano és Natalie PortmanT/x17Online.com / Northfoto

A hatóság szerint azonban az Eurovízió izraeli képviselője – akit a 'helyi Adele-ként' emlegetnek hazájában – nem viselheti Galliano ruháját egy olyan időszakban, amikor a rasszizmus és az antiszemitizmus ennyire féktelen méreteket öltött Európában, még akkor sem, ha a tervező bocsánatot kért viselkedéséért – írja a fashionista.com. A drasztikus döntéssel nem igazán értett egyet a Rágalmazásellenes Liga igazgatója, Abraham H. Foxman, aki felháborodott a történteken és őszintén szégyellte magát amiatt, hogy Izrael elutasítja Galliano munkáját. Nézze meg ön is ByeAlex Galliano ruháról letiltott vetélytársát és versenydalát a videóban!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek