Így öltözzön az ascoti derbire!

Az Európa legjelentősebb és legnagyobb sport-és társadalmi eseményének számító ascoti derbi öltözködési szabályain az elmúlt évek furcsaságai miatt már tavaly is próbáltak hangolni a szervezők. Az 1711 óta a brit felső tízezer kiemelt eseményeként számon tartott derbi dresscodejába már akkor sem fért bele a rövidnadrág, de még a Kate Middleton által annyira kedvelt hajba tűzött toll sem.

A 300 ezer vendéget befogadó öt napos rendezvényen idén sem pezsgőzhetünk 10 centiméteres, vagy annál nagyobb átmérőjű fejdíszben, váll nélküli ruhában, illetve túl rövid szoknyákban – tudtuk meg a szigorú öltözködési szabályokat a dailymail.co.uk-tól. A fesztivál kreatív szervezői idén egy összeállítást is készítettek arról, hogy milyen stílusú hölgyeket és urakat szeretnének látni a rendezvényen.

A brossúra alapján idén Ascotban megtűrik többek között Alexander McQueen és Karen Millen ruháit, a DSquared és Christian Louboutin cipőket, Reiss féle táskákat, zakókat, ingeket és Miche Dulce fejpántjait is. Zöld utat kaptak továbbá Gerard Darel nadrágjai, de az eggyel provokatívabb kalapokat készítő Philip Treacy darabokat is beengedik a rendezvényre.

A visszafogott öltözködési tanácsokból tehát kiderül, hogy a 2013-as ascoti derbi divatszínei a mintás ruhákon kívül a fekete-fehér, a kék és a rózsaszín árnyalatai lesznek. A kiadány szerint idén is bevetik a divatrendőrséget, akik akár a királyi család tagjait is felvilágosíthatják az új szabályokról, illetve a sötétkék kosztümös hoszteszeknél mindig lesz elfekvőben pár fejdísz, vállkendő, mellény vagy váltónyakkendő kínos helyzetekre. Ön mit gondol a királyi páholyt is érintő szigorításokról? Egyetért velük, vagy 2013-ban már túl erőltetettnek érzi az effajta, luxusruhák körüli felhajtást?

Oszd meg másokkal is!
Mustra