no

Ijesztő sminkekben és rokokós giccsekben járnak majd a kínai nők

A divatmagazinok és designerek – például Vera Wang vagy L.K. Bennett – által egyre felkapottabb Kínában is megrendezték az aktuális, őszi-téli kollekciókat bemutató divathetet. Míg a férfiaknak tervezett darabokra a hordhatóság és az extremitás egyszerre volt a jellemző, a női bemutatók nagy része néhol couture és steampunk buliba csapott át.

Volt hordható ruha, ám az nem volt túl sikkes

Jól láthatóan az ázsiai tervezőkben van kraft bőven és nem kívánják annyiban hagyni a legendás európai divatházak egyeduralmát. A Pekingben megrendezett divathét egyik fő látványossága a javarészt sci-fi és steampunk elemekből táplálkozó erős sminkek és feltűnő kiegészítők voltak. Ebben a kategóriában idén minden bizonnyal az MGPIN kollekciója volt a legerősebb, pedig mi szerettük a Dries Van Noten kristályfüleit és a Chanel csillámos szemhéjait is Párizsban.

A nemzetközi trendekhez igazodva Kínában is divatos lesz 2013 őszén a kockás minta, a bársony anyag és az aszimmetrikus vonalak. De láttunk Alexander Wang féle szkafandert és bőr anyagokat, melyet Pekingben is bátran kombináltak szőrrel vagy akár poliészterrel – írja a nymag.com.

Bizarr cuccok és barokkos giccsek vonultak fel Kínában

A hírnévre vágyó helyi tervezők közül az 1993-ban alakult Lu Classic Clothing Company kollekcióját például a fantáziadús és bonyolult kivitelezést igénylő 18.századi, európai rokokó stílus inspirálta, amitől mi nem estünk hasra, de állítólag a kínai nők odavannak az effajta giccsekért.

A márkához hasonlóan a 2000 óta piacon lévő Jefen Xie Feng is a nyugati szabásvonalakkal, barokk stílussal és a vallási témákkal kísérletezett a tervezésnél, amit ízlésesen párosított a kínai nők egyéni öltözködésével.

A fekete, arany, fényes piros, skarlátvörös, lila és kék színekben pompázó kollekció mellett Asahi Kasei, a Minzu Egyetem tanulói, és a Korean Designers nevű csapat is kellemes meglepetést okozott a divathét-rajongóknak. Nézze meg a galériában, érdemes-es követni a továbbiakban a Kínai Divathetet, vagy várni kell még pár szezont az áttörésre!

Oszd meg másokkal is!
no
Mustra