3,3 milliárd forint értékben foglaltak le kamu Hermès táskákat

14,1 millió dollár, azaz 3,3 milliárd forint értékben foglaltak le hamis Hermès táskákat az amerikai hatóságok. Mindkét szállítmány Kínából érkezett még feltehetőleg februárban. A kamu táskák ellen küzdő amerikai hatóságokat egyre jobban aggasztja a megszaporodott luxus-táskák hamisítvány inváziója.

Az amerikaiak mindig is mestereik voltak a kamu táskák kiszagolásának: egy karácsony előtti razzia során 20 ezer hamisítványt foglaltak le, amik közt szintén nem egy Hermès modell volt. A mostani helyzet viszont még ennél is aggasztóbb, mivel csak egy típusból, a Hermès Birkin bagjéből találtak több ezret – írja a telegraph.co.uk. Ha a hatóságok számításai helyesek, akkor ezeknek a hamisítványoknak a kiskereskedelmi ára 14 millió dollárra rúg, ez táskánként egészen pontosan 6300 fontot (2 millió forint) jelent. Az ár első hallásra nem tűnhet túl kecsegtetőnek, az igazság viszont az, hogy még így sem ér közelébe az eredeti 18 ezer fontos, azaz 6 millió forintos vételárnak.  

Íme a Birkin bag, a luxus táskák non plus ultrája.
Íme a Birkin bag, a luxus táskák non plus ultrája.


Joggal teheti fel bárki a kérdést, mit tud a Birkin bag, hogy egyes típusaiért van képük 6 millió forintot elkérni. Igazából két szóban össze is lehet foglalni az egészet: presztízs és luxus. Ha valaki Brikinnel a kezében lófrál, akkor a világ tudtára adja, hogy ő már megcsinálta a szerencséjét, hiszen a dizájner táskák non plus ultrájával rohangál az utcán. Kim Kardashiannak például minden színárnyalatban van egy Birkinje, inkább nem is számolnánk át, ez mennyi pénzt jelent.

A táskákat a legkiválóbb minőségű bőrből, természetesen kézzel készítik Párizsban. Egy
Hermès Birkin megvásárlása egyfajta rituáléként is felfogható: végig kell várni az elképesztően hosszú várólistát – ez általában 2 év – mire egy reggel telefonon jelezik, hogy elkészült a kis lakás árával is felérő táskaremek. Az átlagember számára elérhetetlen messzeségekben van a Birkin, így valahol érthető is, hogy a legtöbben hamisítvánnyal szaladgálnak. A kérdés már csak az, valóban jó ötlet-e ez, hiszen úgyis tudja mindenki, hogy kamu, mert az eredeti túl drága, így tulajdonosa aligha közlekedne vele a kombínón. Mi inkább azt javasoljuk a Birkin-mániásoknak, hogy keressenek egy szép, elérhető árkategóriás terméket, ami nem próbál utánozni semmit. Higgyék el, a márka nem jelent semmit.

Oszd meg másokkal is!
Mustra