no

Így öltözzön, ha nem akar nevetségessé válni!

Kim Kardashian jelenleg az a híresség, akivel a Huffington Post legjobbnak látta a rosszul öltözöttséget illusztrálni, így teszünk hát mi is. Mióta terhes, Kardashian, folyamatosan keresi stílusát és mivel felszedett pár kilót, nem nagyon találja. Megmondjuk, milyen stílusbakikat kerüljön el, ha 38-as méretnél nagyobb, esetleg hasra hízik, vagy épp állapotos.

Kardashian egyébként annyira küzd, hogy visszanyerje jól öltözött státuszát, hogy egy nap három különböző szettben is képes megjelenni: az a gond, hogy egyik se néz ki jól. A miniszoknyás szettben hatalmas melleire kerül a hangsúly, olyan, mintha menten felborulna, a lefelé bővülő harangruhában esernyőnek tűnik, a szűk bőrminiben simán kövérnek. A folytatásban megnézheti, milyen az, amikor egy formás nő igazán mellényúl!

1. A fekete-fehér nem mindig slankít

Kardashian imádja a monokróm szetteket, de nem minden fekete-fehér slankít: a mostanság divatos csíkokkal sem árt vigyázni, de egy ilyen féloldalas ruha, mint a celebnőé, csak arra jó, hogy bálnának álcázzuk magunkat. Ha már monokróm és nagy has: egy hosszában csíkos, lazább ing fekete nadrággal jó választás lehet.

2. Tilos nagy bundákkal takaródzni!

A kabát a legjobb eszköz arra, hogy elrejtsük nagy hátsónkat, de csak akkor, ha karcsúsított, vékonyabb fazonú darabról van szó. a hatalmas bundákban még a csontkollekciók is medvének tűnnek, nézze meg, mekkora dromedárt csinál Kardashianból a bunda!

3. Hagyja a túl szűk szoknyát másra!

Kardashian mindigis imádta a szűk, térdig érő szoknyákat, de jobb lenne, ha lassan lemondana róluk. Míg elölről szép homokóraalakot kap a szoknyáktól, oldalról röhejesen domborodik bennük a hasa. Több cikk készült már arról, hogy majd’ szétreped rajta a szoknya, ha ön nem akarja, hogy azt találgassák kollégái, mikor pukkad ki, vegyen egy kicsit bővebb fazont. De csak kicsit bővebbet, ne lebernyegeket!

4. Csak jó szabású, minőségi ruhákat vegyen!

Nem könnyű a fast fashion boltok idejében jó anyagú, jól szabott ruhákat találni, de ki lehet fogni jó darabokat. Ha valami nem passzol pont az ön alakjára, vigye el egy varrónőhöz, könnyen magára fogja alakítani a kiválasztott ruhát. A nőies formákra különösen fontos, hogy jól szabott, jó anyagú ruhákat találjunk!

5. A minik ideje se most jött el

Az A vonalú, lefelé bővülő fazonok alapvetően nem rosszak, csak akkor, ha már a combközép is kivillan belőlük. Egy ilyen rövid, bő szoknyában nem lehet villantás nélkül leülni, egy kicsit hosszabb szoknyát ajánlatos venni, és nem csak akkor, ha épp állapotosak vagyunk.

6. Ne halmozza ész nélkül a rétegeket!

A sok réteg egymáson eltereli a figyelmet hasunkról, de könnyen olyannak tűnhetünk, mint akire ráborult a ruhásszekrény. Ha már réteghalmozás, mindig maradjunk egy színnél, és ne vastag anyagú ruhákat vegyünk egymásra! És ne is túl sokat, ha nem akarunk úgy kinézni, mint aki pokrócokat pakolt magára!

7. Semmi peplum!

Kardashian peplumos nadrágja volt messze a legrosszabb választás az utóbbi időben. Se a nadrág színe, se a fazonja nem volt nyerő. Ha hasban erősebb, ne oda vegyen fel fodrokat, mert az oda vonzza a tekintetet, ha a melle nagy, azt se díszítse túl!

8. Áttetsző inget ne!

Nem kell ahhoz túlsúlyosnak lenni, hogy ciki legyen, ha kilátszik a melltartó: ha áttetszik ingünkön a fehérnemű, vegyünk fel még egy réteget, egy felsőt az ing alá, vagy egy blézert fölé, a lényeg, hogy ne a melltartó legyen a figyelem középpontjában! Ugyanígy igaz, hogy ha nagy a mellünk – vagy a terhesség alatt megduzzadt –, ne pakoljuk ki közszemlére, mert közönségesnek fogunk tűnni.

9. Extra magassarkúk? Inkább ne!

A dízses kiegészítők elvonják a figyelmet a szett többi részéről, ami akár jól is jöhet: azonban némi túlsúllyal magas sarkakon billegni egész nap baromi fárasztó, és a túldíszített szandál, vagy platform ráadásul – amit Kardashian nagyon kedvel – a vastag lábszárra és bokára tereli a hangsúlyt. Ha annak ellenére, hogy hasban, mellben erősek vagyunk, a lábunk vékony, akkor pedig olyanok elszünk, mint egy pálcikákon billegó hógolyó. A legrosszabb választás a combközépig érő csizma, mely optikailag rövidíti a lábat, ha amúgy nem vagyunk toronymagasak.

10. Ronda minták? Soha!

Az apró minták vibrálnak szemünk előtt, a nagy minták meg kövérítenek – ennyit fűz csak hozzá a Huffington Post a minták témájához. Azonban az apró minták jól jöhetnek, ha valami egyszínűvel párosítjuk őket, és arra a testrészünkre vesszük őket, amit ki akarunk hangsúlyozni. A nagy mintákat azonban tényleg ajánlatos kerülni, ahogy a maxiruhákat is, ha alacsonyak és testesek vagyunk, mert úgy fogunk kinézni, mint Kim Kardashian, akin borzalmasan állt a Givenchy ruha.

Oszd meg másokkal is!
no
Érdekességek