Frissítse fel irodai ruhatárát!

Ha már olyan nagy csinnadrattával megnyitott az Árkád 2, ott keresgéltünk irodába való tavaszi ruhákat. Jobban mondva keresgéltünk volna, mert csak a helyszínen esett le, hogy kolléganőnk tényleg nem túlzott, ez nem egy új pláza, hanem egy új szárny, amit megfelelően marketingelve adtak át. Mindössze egy új ruhamárka boltja van nyitva az Árkádhoz toldott, meglepően kicsi szárnyban, a Van Graafé, a Gap még mindig zárva, New Yorker meg Deichmann pedig eddig is volt. Az Árkád eddig is meglévő boltjaiban azért találtunk pár irodába illő szettet, a folytatásban nézze meg őket!

Az irodista szettekhez a celebek adtak ihletést: a Northfoto szerint idén nagy divat lesz a Rita Orán látott, pólóval kombinált, férfias nadrágkosztüm, a térdig érő egyberuha (amit Katalin hercegné is imád) és a peplum. A szetten belül bátran keverhetjük a mintákat, de nyárra teljesen fehérbe is öltözhetünk, ha úgy tartja kedvünk.

Nekünk a mintakeverés a kedvencünk, mert ez a legjobb módja annak, hogy irodai ruhatárunk izgalmassá tegyük úgy, hogy még a főnök sem szólhat be a dress code megszegése miatt. A fast fashion boltokban egyébként nem mindenhol tudunk teljesen irodakompatibilis szettet szerezni, de egy-egy jó darabot bárhol találunk. A nadrággal és a megfelelő hosszúságú szoknyával lesz a legnehezebb dolgunk.

Fekete-fehér kosztüm

Egy fekete nadrágkosztümmel sose foghatunk mellé, az idei újítás benne mindössze annyi, hogy ing helyett pólót kell alá venni. Már ha a munkahelyünk engedi. Pólóból is van ezerféle, ha egy vicsorgó nőt ábrázoló pamutfelső sok lenne, választhatunk valami elegánsabbat. A H&M-ben Rita Ora szettjének majdnem pontos mását beszerezhetjük 17 ezer forint alatt, a blézer a legdrágább darab, 8990 forintért. A ruhák anyaga is kellemes, a chino nadrág nem műanyag, viszont elég vékony.

Más árkategóriát képvisel a Van Graaf, ahol a nadrágok 19 ezernél kezdődnek, vastagok, ezért aztán valahogy nem is állnak túl jól. A drága irodista gatyákhoz a Van Graafnál próbáltunk egy fehér inget 9 ezer forintért (és pincérnőnek éreztük benne magunkat) és egy törtfehér, tök műanyag Vero Moda márkájú blúzt 10 ezerért. A blúz borzalmasan állt és nem is nézett ki jól, csodálkoztunk az árán, hisz ha a New Yorkerben ilyesmit találunk 3 ezerért, máris anyázunk. Összesen hat üzletben jártunk, és nem mindenhol próbáltunk fel mindent, például kihagytuk a Zara pink nadrágkosztümjét, ami szerintünk még jobb is, mint a fekete-fehér verzió: legalább kicsit feldobja a szürke hétköznapokat. A blézer 22995 forint, a nadrág hozzá 9995 forint, a fehér felső (majdnem póló) pedig 5995 forint, nézze meg a galériában!

Mintás ruha

Egy térdig érő, viszonylag elegáns, derékban szűkített ruha beszerzése jó befektetés, sokáig fogjuk tudni hordani és minden alkalomra jó lesz, kerti partitól az üzleti megbeszélésig. A H&M-ben sok ruha közül válogathatunk, de a legtöbb túl rövid egy szigorú munkahelyre, a New Yorkerben se az üzletasszonyokra terveznek, és a Zarában is olyan darabot akasztottunk le a fogasról, amit mélyen kivágott háta inkább esti viseletté tesz. Egyébként az a pink ruha se rossz megoldás, napközben blézerrel takarhatjuk a hátát, az esti buli előtt pedig csak cipőt kell cserélnünk, nem kell átöltözni.

A Van Graafban találtunk olyan ruhát, amihez hasonlót Katalinon is láttunk már, 30 ezer forint körül volt kapható, de legalább elég hosszú volt. A Reserved-ben egy egyszerű, fekete ruhát próbáltunk, mert minták nem nagyon voltak. Amúgy, ha komolyan veszik a munkahelyen, hogy térdig kell érnie a szoknyának, a legtöbb fast fashionös ruhával bajban leszünk, mert ami nem extramini, az is inkább combközépig ér. A Stradivariusban találtunk egy elég hosszú, de bántóan műanyag ruhácskát, amit nem akarnánk egész nap a testünkön tudni, borzasztóan bele lehet izzadni, és valószínűleg szikrázik is, annyira mű.

Mintamix

A kedvenc trendünk a minták keverése, amivel nagyon mellé lehet fogni sajnos – a galériában is van pár példa arra, hogy ami hirtelen jónak tűnik, azt pár óra múlva már röhejesnek látjuk. A legcsiricsárébb szettet a H&M-ben szedtük össze, ebben már nem is lehet munkába menni, csak akkor, ha siófoki diszkóban dolgozunk. A másik, nadrágos H&M szett viszont teljesen jó, csak az alul mintás, fenéken fehér nadrág kicsit kövérít, de sebaj, szép és ez a lényeg. A New Yorkerben is elég pszichedelikus szett jött össze a szegecses gallérral, színátmenetes zakóval és tarka gatyával, ha ebben nem engedik be az irodaházba, ne csodálkozzon, de ha a tarka nadrágot minden sallang nélküli fehér inggel és zakóval párosítja, sikere lesz.

A Van Graafban a mintákat is valahogy komolyan veszik, és úgy is árazzák: a nagyvirágos ing 15 ezer, hozzá a csíkos szoknya szintén. Az ing nem is különösebben jó, ráadásul totál mérethiány van belőle, a szoknya viszont vastag anyagú, strapabíró darab. A Stradivariusban mindent elöntöttek az etnós és grafikai minták, párosítani a két stílust nem érdemes, de grafikai mintás cuccokból menőn fel lehet öltözni, már ha találnak olyan mintás nadrágot az üzletben, aminek az ülepe nem ér térdig. Nekünk nagyon tetszik az az újítás is, hogy idén vékony, selymes anyagú kiskabátokat találunk mindenhol, ezeket simán hordhatjuk blézer helyett, ha nincs a cégnél vasszigor.

Fehér

Inkább nyárra jön majd be igazán ez a trend, de már nagyon várjuk: a fehér szín nem feltétlenül kövérít, viszont nagyon elegáns, légies megjelenést tud kölcsönözni. A fast fashion üzletekben arra nagyon oda kell figyelni, hogy a kiválasztott darabok fehérje ugyanolyan legyen, az általunk felpróbált szetteknél többször láttuk, hogy a nadrág, ing és blézer fehérje nem ugyanolyan, egyik sárgás, másik kékes, etc. A másik probléma, hogy egyelőre a legtöbb helyen fehér farmerek vannak csak, chino nadrágok nincsenek.

A New Yorkerben és a Stradivariusban farmerhez vettük fel a fehér inget, de talán az ilyen vékony, skinny verziókat elnézik. A Zarában egy igazán nyárias gatyát találtunk, de ebben a kategóriában a Reserved volt a legjobban felszerelt, nézze meg a galériában! A hatást fokozhatja idén fehér körömcipővel, az most úgyis divatos, és fehér táskával, de ha valami színt szeretne a fehér szettbe vinni, kiegészítőkkel, vagy aprómintás ingekkel könnyű dolga lesz.

Peplum

A peplum még egy ideig nem megy ki a divatból, legalábbis ezt jósolják, de a boltokban egyre kevesebb derékban fodros felsőt, ruhát, szoknyát találni. A Reservedben próbáltunk fel végül egy fehér, peplumos felsőt, de a H&M-ben és a Zarában is van pár a leárazott holmik között. Mindenesetre, ha van még tavalyról peplumos felsője, ruhája, hordja bátran, és párosítsa vidám színekkel, vagy fekete-fehér, mintás holmikkal, máris naprakész lesz ruhatára!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek