Vera Wang lehúzza kínai vásárlóit

A 63 éves Vera Wang menyasszonyi és estélyi ruháira 1990 óta töretlenül óriási a kereslet. A celebnők és a vörös szőnyeges eseményeken felvonuló csinos színésznők körében népszerű tervezőnő nemrég nyitotta meg első couture szalonját Sanghajban, ahol egy ruhapróbáért 318 fontot kér.

A kétszintes, 850 négyzetméteres butikcsodától mindaddig elvoltak ájulva a helyiek, míg ki nem derült, hogy egy 90 perces ruhapróbáért 318 font, 114400 forint vissza nem térítendő díjat kér a Sorbonne-on is tanult designer.

A felháborító lehúzásnak hangzó díj ellenére az üzletben tolonganak a vásárlók. A túlbuzgó menyasszonyok hónapokkal a nagy nap előtt lefoglalják a ruhapróba időpontját a felkapott szalonban – írja a dailymail.co.uk. A jó üzleti érzékkel megáldott Wang remek helyszínt választott új üzletének, ugyanis Kínában évente legalább 10 millió pár mondja ki a boldogító igent, így valószínűleg nem sokat tévedett a tervező, mikor 8,5 millió fontot fektetett a kínai projectbe.

A Shanhaiist.com nevű blog szerint a sanghaji felmenőkkel rendelkező Wang a jó bor és udvarias kiszolgálás ellenére lehúzza vásárlóit Kínában. És nem Vera Wang az egyetlen, aki csak izmos díjak ellenében hajlandó szóba állni keleti vevőivel. Hasonló módszerekkel dolgozik az Omega is, mely Kínában háromszor nagyobb forgalmat bonyolít le, mint például Milánóban, ahol ingyenesek a márka szolgáltatásai. Ön mit gondol, becsapja ügyfeleit Rachel Weisz és Kim Kardashian egyik kedvenc tervezője, vagy megvan rá a magyarázat, hogy miért húzza le a luxusra fogékony kínaiakat? Esetleg logikusnak találja, hogy félti szellemi termékeit a hamisítók elől? Nézze meg a galériában a hírességeket, akik a designer estélyiét választották a vörös szőnyegre vagy az esküvőjükre!

Oszd meg másokkal is!
Mustra