Kemény meló a vörös szőnyeges felvonulás

Eddig is sejtettük, hogy elmúlt hetek vörös szőnyeges eseményeinek hátterében komoly előkészületek, diéták, zsírleszívások, botox-kezelések és szorongás elleni gyógyszerek állnak, melyek már messze túlmutatnak a kötelező manikűrön és 10 perc szoláriumozáson.

Az Oscar vörös szőnyegét gyakran nevezi a sajtó a világ leghatalmasabb kifutójának, melyen a filmsztárok a világ legkiválóbb divattervezőinek méregdrága ruháiban pompáznak. Ám amit mi irigykedve figyelünk évről-évre, az valójában a hírességeknek több hetes éhezéssel, last-minute zsírleszívással és más áldozatokkal is jár – írja a guardian.co.uk.

„Ez brutális! A vörös szőnyegen egy szőrtüsző, sem egy pattanás nem látszódhat” – mondta a celebnők (Kate Moss, Scarlett Johansson, és Keira Knightley) életmód-tanácsadója és szépség terapeutája, Nichola Joss a New York Timesnak.

Hollywoodi bennfentesek szerint az Oscar-gála előtt pár nappal az egész városban megáll az addigi hétköznapi élet és a Los Angeles környékén fellelhető összes kozmetika, pedikűrös és ráncfeltöltéssel foglalkozó szalon megtelik hírességekkel. Illetve a rossz nyelvek szerint széles körben tartanak igényt szorongás elleni tablettákra, Xanaxra is.

„Az egész város szünetelteti a szokásos tevékenységeket és az Oscar-díjátadóra koncentrál. A légkör meglepően komoly. A legtöbb A-listás sztár már jó előre lefoglal egy szoláriummal ellátott lakosztályt a Four Seasons-ben, hogy rendben legyen a bőrszíne a vasárnapi rendezvényen. A városban stylistok suhannak egyik ruhaszalonból a másikba, és a körömszalonok is teltházzal futnak. Ebédelni viszont szinte senki nem jár ezekben a napokban” – mondja a Piper magazin pletykarovat-vezetője.

A készülődés valahol érthető, hiszen a médiában hosszú hónapokig ezeken a vörös szőnyeges eseményeken, ruhákon fognak csámcsogni, így ha egy hírességet nem a legelőnyösebb szögből kapnak lencsevégre, az az egész évét beárnyékolhatja. Ennek tudatában a tét a piros szőnyegen még soha nem volt ilyen magas. Ugyanis az elmúlt évek tapasztalatai alapján, az online médiának hála akár több száz előnytelen fotó kerülhet ki azonnal a hírességekről a világhálóra.

„Az Oscar-gála előtt hirtelen mindenki cayenne bors és citromlé diétába kezd, illetve mindenki arcmasszásra, lábápolásra jár, személyi edzőt, stylistot, dietetikust és fodrászt szerződtet. Olyan nagy divatházak csapatai dolgoznak egy-egy színésznőn, mint a Valentino vagy a Dior” – mondja a filmbe illő jelenségről egy jól ismert hollywoodi stylist.

„Ez a poklok pokla, ami ilyenkor folyik Hollywoodban. Azok a szegény színésznők rengeteget diétáznak és edzenek a nagy nap előtt. Mindezt azzal a céllal teszik, hogy tökéletesen mutassanak az általuk választott designerruhában. A legnehezebb, hogy nem izzadhatnak, sem a lábuk, sem semmilyen testrészük az eseményen” – meséli Cheryl Konteh stylist, aki számos színészt öltöztetett már, többe között Kate Winsletet is.

Julianne Moore a Sunday Timesnak panaszkodott arról, milyen igazságtalannak érezte, hogy amint megtudta, hogy Golden Globe-ra jelölték, azonnal gyors diétába kellett kezdenie, mivel csak 13 nappal voltak a karácsonyi ünnepek után. „Ha reálisan nézzük, a legtöbb ember január 1-ig nem csinál mást, csak eszik és iszik. Ez alól én sem vagyok kivétel. Nem értettem ezt a gyümölcslé diéta dolgot. Még sosem csináltam ilyet, eléggé elkeserítő volt” – ecsetelte nehéz sorsát  az 52 éves színésznő.

Seregnyi plasztikai sebész, kozmetikus, személyi edző érkezik kifejezetten az Oscar-gála miatt Los Angelesbe, majd a vörös szőnyeges események után szinte azonnal szedik is sátorfájukat a városból. A szakértők szerint a legnépszerűbb beavatkozásnak a „problémás területek” eltüntetése, az úgynevezett last-minute zsírleszívás áll, melynél olyan területekről távolítják el a zsírt, mint például a lapocka. Egy vállnélküli ruha ugyanis nem mutat jól kibuggyanó hájjal. Az extrém hangzású hónalj botox is gyakori trükk a vörös szőnyeges események előtt, ugyanis a hírességek így akadályozzák meg az izzadást.

„Ezek a néha gyötrelmes előkészületek gyakran megtérülnek. Itt több forog kockán, mint hogy egy magazin vagy blog a „legjobban öltözött Oscar-díjas hírességnek” kiáltson ki. Ha egy színésznő odateszi magát abban a pillanatban, azzal előkészíti az utat egy jól jövedelmező reklámkampány felé” – mondja a Guardian szépségápolással foglalkozó rovatvezetője, Sali Hughes.

A közkedvelt stylist, Cheryl Konteh arról is beszámolt, hogy a legtöbb színésznőn, amint a vörös szőnyegre lép, szinte semmi nem látszik a mögötte álló pár nap gyötrelmeiből. „Persze, úgy kell festeniük, mintha könnyed szórakozás lenne az egész. A legtöbb színésznő egyébként a díjátadó előtt egy hónappal megrendezett couture showról választja ki ruháját. Ez egyfajta munkakapcsolat a hírességek és a divatházak között. Az Oscar-gála után tartott bulikra van egy B-terv is, ugyanis ezekre az eseményekre, mint a Vanity Fair vagy Elton John partija, illik ruhát váltani” – avat be a kulisszatitkokba Konteh, akinek szavait megerősíti az Oscar után azonnal Dior kampányt kapó Jennifer Lawrence is, aki saját elmondása szerint kínzásnak éli meg a vörös szőnyeges eseményeket és kényelmetlenséget jelent számára az effajta megjelenés. „Gyűlölöm!” – foglalta össze tapasztalatait tömören Lawrence.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek