10 apró őrület a párizsi divathétről

A divathetek legkülönösebb bemutatói után összegyűjtöttük, hogy melyek voltak a párizsi divathét leginnovatívabb változtatásai a smink- és fodrászmesterek körében. A divatszakértőknél és divatlap-szerkesztőknél ugyanis elvárás, hogy a bemutatott ruhákon kívül új smink-, köröm- és hajkreációkat is lássanak a kifutókon, ami alól az idei divathét sem volt kivétel – írja a fashionista.com.

Ehhez igazodva Párizsban bátran kísérleteztek a klasszikus és művészi megjelenés kombinálásával, melyhez nagyrészt nem kell profi sminkes, kis ügyességgel házilag is varázsolhatunk magunknak gót ombre körmöket vagy csinálhatunk magunkból hidrogénezett punkot. Nézze meg 2013 legújabb hóbortjait!

Kristály fülek Dries Van Notentől és csillámos szemek a Chaneltől

Peter Philips kilenc modellje fülcimpájára aprólékosan ragasztotta fel óriási kristályokkal kirakott mozaikait. „Ezt a kollekciót a régi hollywoodi csillogás, illetve Fred Astair és Ginger Rogers ihlette” – mondta a divatház sminkese, Peter Philips a backstage-ben, aki azt is elárulta, hogy először a szem környékére akarta tenni a csillogó díszeket, de a show előtt jobbnak látta, ha a fülre helyezi azokat.

Philips sminkelte a Chanel ház modelljeit is, a sminkmester ezüst és arany csillámokat ragasztott a modellek szemhéjára és szempilláira: a vogue.com szerkesztői szerint vaskos lett az új Chanel smink, ön mit gondol róla, van egyáltalán olyan alkalom az évben, ahova szívesen menne ilyen sminkben?

Gareth Pugh féle körmök „ Zombréknak”

Pugh a tőle megszokott színekkel, a feketével, fehérrel és a szürkével kísérletezett 2013-as őszi kollekciójának tervezésénél, modelljeit pedig az egyik legprofibb manikűrösre, Marian Newmanra bízta. A hihetetlen körömcsodákat kreáló Newman Pugh modelljeinek grafitszínű, gót ombre, azaz zombré stílusú körmöket festett, ami fokozta a tervező ruháinak hangulatát a kifutón, ahol a modellek leginkább élő halottaknak tűntek.

Rick Owens kócos modelljei

A kaliforniai származású tervező modelleinek égig tupírozott frizurája majdnem elvonta a figyelmet Owens gyönyörű kabátkollekciójáról Párizsban. A designer mesterfodrásza, az 1964-ben született Luigi Murenu nem kevesebb, mint három különböző sütővassal, hajformázó termékek használata nélkül esett neki a modellek hajának, melynek eredménye igencsak feltűnő volt a kifutón.

Virágzó rózsa hatás a Diortól

A francia divatház vezetőtervezője, Raf Simons minden idők kedvenc színeit, az ezüstöt és a világos rózsaszínt szerette volna látni modelljei arcán. Pat McGrath profi sminkes úgy tűnik, eleget tett a designer kérésének,  és halvány rózsás színű ajkakat, futurisztikus ezüst macskaszemeket varázsolt a modelleknek. Ön kipróbálná a lenyűgöző pillantást kölcsönző sminket vagy inkább túl alkalomszerűnek találja a Dior 2013-as sminkjét?

A divathét legemlékezetesebb fejdísze: a Givenchy viktóriánus rózsái punkoknak

Riccardo Tisci idei bordázott paisley szoknyái, csipke pulóverei és bőrkabátai mellett nehéz elmenni, de a showt kétségkívül Luigi Murenu színes-rózsás frizurái vitték el. Tiscit a brooklyn-i Antony & the Johnsons nevű zenekar ihlette a kollekció tervezésénél, így nem csoda, hogy a göndörített fürtöket is a zene inspirálta. A sztárfodrász szerint közel nyolc órát töltöttek el a rózsás frizurák kitalálásával. Mit gondol, megérte ennyit agyalni az utcai divatba nem passzintható hajról, vagy önnek tetszenek az élénk narancs, lila, égkék, babakék és púderrózsaszín színekben pompázó hajköltemények?

Haider Ackermann hidrogénszőkében gondolkodott

A legtöbb divatházhoz igazodva a túlméretezett darabokat grunge és punk stílusban elképzelő tervező platinaszőke modelleken mutatta be kissé military színezetű 2013-as őszi kollekcióját. Az ombre hajviselethez húzó, tövénél fekete, alul szőke frizurát a neves londoni hajstylist, Eugene Souleiman álmodta meg a divatháznak. Ön mit gondol a bizonytalan jövő és a meg nem értett hősnők inspirálta hajkölteményről? Unja már a kétszínű hajakat vagy inkább örül, hogy ezzel a frizurával nincs sok macera a reggeli készülődésnél?

Bogyó és vörösbor színű smink a Miu Miu és Anthony Vaccarello kifutóján

Vaccarello sminkmestere, Tom Pecheux szerint a bogyószínek minden bőrszínhez illenek, így matchy-matchy sminket (amikor egy-két színt vesznek igénybe a festéshez) varázsolt a divatház modelleinek. A bordó színű szemnek, szájnak és körmöknek különösen nagy sikerük volt Párizsban. Vérző vörös ajkakban gondolkodott idén a Miu Miu is, mely képregényhősnek öltöztetett modelljeinek vonásait tette szigorúbbá a sötét rúzzsal.

Fonatok a Viktor & Rolftól

A divatház annak ellenére, hogy őszi kollekciót mutatott be, mind sminkben, mind frizurában jobban hajazott a könnyedebb, tavaszias stílusú megjelenésre. A bárkin elképzelhető, fejtetőre fésült frizurák, varázslatos fonatok, friss, természetes hatású sminkek minden bizonnyal a szezon nagy kedvencei lesznek 2013 őszén.

Oszd meg másokkal is!
Mustra