Tényleg rasszista Michelle Williams indiánlányos címlapja?

Az Óz, a hatalmas szőke boszorkányát, Michelle Williamst tette tavaszi-nyári számának címlapjára az Another magazin. A szőke, visszafogott stílusú színésznőről négy különböző címlap készült, melyek a történelem egy-egy meghatározó korszakát kívánják feleleveníteni.

Önt is felháborítja az indiános címlap?

„Ez a címlap a korai indián nők portréira emlékeztet” – fogalmazta meg kritikáját a refinery29 egyik olvasója. Az ilyen hozzászólás nem szokatlan, legutóbb a Victoria's Secret egyik angyalát, Karlie Klosst vádolták rasszizmussal a shown bemutatott indiánlány-szerelése miatt.

Hasonlóképpen gondolkodott a Celebitchy egyik olvasója is, aki szerint a hajba és nyakba akasztott tollak potenciálisan sértik az amerikai bennszülötteket.

A nagy port kavaró címlapokat egyébként Willy Vanderperre lőtte a lapnak az újra szingli Williamsről – írja a huffingtonpost.com. A kockásinges, copfos indiánlányos borítón kívül a 32 éves színésznő látható még a Jennifer Lawrence féle friss Dior reklámhoz hasonlóan hollywoodi dívaként, lazán, pulóverben, és farmerben, valamint retro Pradában, sikkes pasztellszínű sminkben és rózsaszín tincsekkel. Utóbbin felismerhető Andy Warhol Monroe képének hatása is. Nézze meg a címlapokat a galériában!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek