Eljött a furcsa fejpántok, feltűnő csatok ideje

A tavaszi trendek így március tájékán nem is lehetnének aktuálisabbak, így összeszedtük a legérdekesebb és egyben legegyszerűbb hajkiegészítő-trendeket a 2013-as tavaszi/nyári bemutatók alapján. Van köztük egész jó meg egész furcsa is, döntse el ön, melyikkel dobja fel frizuráját a melegebb hónapokban!

Hajpánt - újraértelmezve

A Balenciaga teljesen újraértelmezte a hétköznapi hajpánt fogalmát 2013-as tavaszi/nyári kollekciójában. Fogtak egy sima arany fémpántot és ahelyett, hogy a fejtetőre rakták volna, fogták, és hátrafelé tették fel, a modellek tarkóját díszítve. Valószínűleg nem lehet valami kényelmes viselet, de tény, hogy jól néz ki. Ezt nagyon egyszerűen ön is kipróbálhatja: szerezzen be egy arany vagy ezüstmetál darabot és dobja fel vele a frizuráját, még kontyokat se kell nekiállni készítgetni, a hétköznapi egyenes hajban is jól fog mutatni.
Hasonló darabot 500 forintért itt szerezhet be.

Klasszikus minták

A mintás fejkendők még mindig nem mentek ki a divatból, a Dolce & Gabbana pedig tényleg a retro hatásra hajtott a mostani szezonban, hiszen a fejtetőn feltornyozott konty mellé passzintotta a kiegészítőt. A fejkendő megkötése is nagyon egyszerű: miután egy szélesebb csíkká hajtogattuk, helyezzük a fejtetőre, majd a nyakrésznél lelógó két szélét kössük csomóra, igazgassuk el a füleknél, a fejtetőn és már kész is. A fejkendők akkor mutatnak a legjobban, minél változatosabbak a színeik: például egy kék alapon mintás darab garantáltan feldob egy egyszerű szettet is. Ajánlott hozzá egy szolid tusvonal a szemre, és már kész is az olasz sikkhatás. Ha kedvet kapott, inspirálódjon a Dolce & Gabbana példáiból!

Hajgumi egy kis extrával

A szegecselt, fémes díszítéssel megspékelt hajgumik a múlt szezon nagy trendjei voltak, a Chanel ezt a vonalat most úgy vitte tovább, hogy szegecsek helyet gyönggyel díszített darabokat aggatott a modellek hajába. Jópofán néz ki és akár otthon is megcsinálhatja magának, azt viszont ajánljuk, hogy lehetőleg ne a legkisebb méretű gyöngyökkel dolgozzon, hisz azok könnyen elveszhetnek a loknikban. Legjobban az alacsony lófarokban összefogott hajakon mutat, próbálja ki!

Bizarr hajpántok

A Fendi 2013-as tavaszi/nyári kollekciójának kulcsdarabja volt ez a bizarr kiegészítő, amit több színben is megálmodott a tervező. Ez is egy olyan darab, amit otthon nagyon könnyen el tudunk készíteni, ha megtetszik, csak előtte szerezzünk be egy masszívabb hajpántot és menjünk el egy közeli hobbyboltba. A Fendi eredeti darabját a modellek frizurájához és futurisztikus sminkjéhez igazították. A hajpánt akkor mutat a legjobban, ha a rá illesztett díszek és maga a fejpánt színe eltérnek egymástól, a neon színű díszek például egy mezei hajpántot is érdekessé tesznek. A hatás akkor a legjobb, ha a fejtetőnkön a hajt picit feltupírozzuk és úgy rakjuk fel a fejpántot, hiszen így jobban érvényesülhet a tupír.

Masnis fejpánt

Azt hittük, ennek a trendnek a Gossip Girl 2. évada után vége, hát tévedtünk, mert a Louis Vuitton, a Donna Karan és a Jean Paul Gaultier előszeretettel illesztette 2013-as tavaszi-nyári kollekciójába a bézs és fekete színű, féloldalra igazított masnis fejpántokat, amikkel az egyszerű oldalfrufrus, a fejtetőn kissé feltupírozott frizurákat dobták fel. Ha eminens mintadiák benyomását szeretné kelteni, akkor ez a trend pont önnek való, igazából bármelyik kiegészítős butikban fog találni hasonló hajpántot, de azért túl sok pénzt ne dobjon ki. Ha lusta a keresgéléshez, akkor vásároljon online, hasonló darabokat itt találtunk 1500 forintért.

Érdekes csatok, cicafülek

Még a Fendin is túltesz Anna Sui, aki az aktmodellek és fehérneműkatalógusok kedvenc kiegészítőivel, cicafülekkel és csillagos koronácskákkal küldte kifutóra modelleit. Sui cicafülei egyébként kicsit batmanesek, de csajosabb verzióban bárhol kapunk ilyesmit, például a Topshopnál (nézze meg a galériában!). Amelyik modell nem füles fejfedőkben, az csillogó csatokkal rótta a kifutót: a romantikus trend tökéletes kiegészítői a csillogó köves hullámcsatok, melyek egy egyszerű frizurát is pillanatok alatt feldobnak.

Oszd meg másokkal is!
Mustra