A brit nők 3,5 milliárd fontot költöttek cipőkre egy év alatt

Mindegy, hogy Manolo Blahnik, Kurt Geiger, vagy csak New Look, senki sem kételkedik abban, hogy a nők mindig is szerettek pénzt áldozni egy újabb pár tűsarkúra.
Ugyanakkor az Egyesült Királyságban a cipőfüggőség nem olcsó mulatság, a brit cipőrajongók az elmúlt évben 3,5 milliárd fontot (1200 milliárd forint) költöttek el a szenvedélyükre – írja a Daily Mail. Ám annak ellenére, hogy hatalmas összegeket költenek el új cipőkre, a cipők kétharmada soha nem látja meg a napvilágot, hordatlanul sínylődik a szekrény hátuljában.

A Diamond biztosító társaság, amely felmérést végezte, arra az eredményre jutott, hogy egy átlagos nő tulajdonában 19 pár cipő van, de valójában csak 7-et visel. Bár egy átlagos nő egy viszonylag szerény mennyiséggel, 19 pár cipővel rendelkezik, a 20-ból egy elismerte, hogy több mint 50 pár cipője van, és hét százalékuk elmondta, hogy legalább 10 pár cipőt vesz egy évben. Mi több, vannak a cipőimádatnak olyan esetei, amikor a lábbelik iránti szeretet feszültséget okoz az illető és partnere között.

Egy Louboutin
Egy LouboutinFred Duval

„Tanulmányunk alapján az átlagos nőnek kétszer annyi cipője van, mint partnerének. A nők egy részének még érvei is vannak a cipővásárlásra. A nők közül, akiket megkérdeztünk, minden nyolcadik beszámolt arról, hogy vitatkozott már a partnerével arról, mennyit költ cipőre, vagy arról, mennyi cipője van már” – mondta Natalie Grimshare, a Diamond szóvivője.

Egy Blahnik
Egy BlahnikThos Robinson

Míg sok nő vágyakozik olyan designermárkák után, mint Christian Louboutin és Nicholas Kirkwood, az átlagos nő 41 fontot (14 ezer forint) költ el egy pár cipőre. A kutatás arra is rávilágított, hogy a brit vásárlóközönség inkább megalkuszik, a mennyiséget nézi a minőség helyett.

A nők 69 százaléka azt válaszolta, hogy ha 300 fontos (103 ezer forint) keretet kapnának, akkor ebből több olcsó cipőt vennének, az egy pár designercipő helyett.

A kifutó trendjeinek követése és a lehetséges stílusok keresése a cipőeladásnál fontos szempont, az irányadó a magassarok, mert vonzó a nők körében. A megkérdezett nők elismerték, hogy lecserélnék a kényelmet a stílusra, egyharmada a megkérdezetteknek azt is elmondta, hogy nem baj, ha kényelmetlen a cipő, azért hordják mert tetszik nekik a tűsarok.

Oszd meg másokkal is!
Mustra