no

Így képzelik el a tavaszt a magyar tervezők

Mi sem bizonyítja jobban a tavasz közeledtét, mint az, hogy a magyar tervezők is elkészültek 2013-as tavaszi-nyári kollekcióik kampány- és lookbook képeivel. Bár az októberi, első alkalommal megrendezett Toni&Guy Fashion Weeken láthattunk egy kis ízelítőt a hazai designerek tavaszi kínálatából, a galériában most megnézheti, hogyan is képzeli a tavaszi-nyári szezont a Je Suis Belle, Szegedi Kata vagy a Use Unused. Részletek a hajtás után!

A Je Suis Belle-t megihlette Rita Ackermann és Chloë Sevigny

Dévényi Dalma és Kiss Tibor már a téli szezonban is színesebb, rózsaszín árnyalatokban és a húszas évek eleganciájában gondolkodtak, melyek majom és homár formájú ékszereiken és kiegészítőiken is visszaköszöntek. Tavaszi kollekciójuk tervezésénél két kultikusnak tartott híresség, a nemrég a Miu Miu arcaként is feltűnt Chloë Sevigny és az 1968-ban született magyar származású művész, Rita Ackermann 2010-es világhírű festménye, a Cukrosbácsi I. inspirálta őket. A tervezőpáros a festményt teljes anyagszélességben használta és digitális eljárással vitte fel az alapanyagra – olvasható sajtóközleményükben. A főként pamutból és viszkózból készült, rózsaszín és zöld színvilágot kapott darabok árairól még nincsenek információink, de a túlméretezett zöld zakóba és a New Yorkban élő képzőművész festményével ellátott színes miniruhába azonnal beleszerettünk.

Szegedi Kata is rátalált a víz alatti világ témájára

A tervezőnő őszi, 'Paradise City' névre keresztelt kollekcióján már érezni lehetett egy fajta váltást, mely leginkább a városi, hordhatóbb darabokban nyilvánult meg. Így nem ért minket váratlanul, hogy Szegedi Kata a tavaszi-nyári kollekciójába is beépítette a legtöbb nemzetközi kifutót uraló, kilencvenes éveket idéző stílust. Szegedi idén a nőies vonalakat kívánta kombinálni a városias, lazább athletic trenddel, ami hellyel-közzel sikerült is. A kollekció legnépszerűbb darabja minden bizonnyal a víz alatti világ hangulatát idéző,halmintás bomber dzseki lesz, melyet a designer a textil szakon tanult Udvardi Saroltával közösen készített.

A nagyvárosi eleganciában profi USE Unused

Az amerikai és ázsiai piacon is jelen lévő márka kollekcióinak már tavaly is nagy rajongói voltunk, ami, hála a tervezők kreativitásának, ez az idei szezonban sem változott. Füzes Eszter, Godena-Juhász Attila és Tóth András az új kollekció színárnyalatait narancsban, púderben és  klasszikus fekete-fehérben képzelte el. A geometriával kísérletező designerek legújabb kollekciójánál sem láttunk még árakat, de a hófehér rövidnadrágra fehér inggel és narancsszínű zakóval, illetve a púderszínű ingruhára már most elkezdünk spórolni.

Tomcsányi Dóra és a denim három árnyalata

A tervező tavalyi kollekciójának legnagyobb slágere, ami az idei szezon egyik legnépszerűbb ruhadarabja, az overáll volt. A kollekcióit kézzel festő designer 2013-as tavaszi kollekciójánál is hű maradt önmagához és inkább színekben, mint szabásvonalakban gondolkodott. Az összeségében lenge, fiatalos, javarészt selyemből készült darabok közül a legmeglepőbb a farmer három árnyalatából – fakó azúr, éjék és indigó – készült denim kollekció, melynél kivételesen árakat is találtunk Tomcsányi Dóra oldalán. Egy kis galléros kék miniruha 50300 forintba, egy hasonló színű ingruha pedig 44400 forintba kerül a tervező oldalán.

Nanushka a Prada modelljével kampányol

A Castelbajac-féle lóból inspirálódó Nanushka kampányfilmet is forgatott legújabb kollekciójához. Méghozzá nem is akármilyen stábbal tette mindezt, az egy perces kisfilm főszereplője az elmúlt divathetek egyik legfelkapottabb kifutó modellje, illetve a Prada reklámarca, Axente Vanessa. Az egyre népszerűbb magyar szupermodell és márka stylistja pedig a Dazed&Confused divatigazgatója, Karen Lagnley volt. A profi, nemzetközi szinten is érvényesülni tudó kollekcióból kedvenceink az aranyszínű rövidnadrág és a mintás overáll volt.

Oszd meg másokkal is!
no
Mustra