Hidegben sem ciki maxiszoknyát viselni

Már tavaly tavasszal és nyáron is mindenki földig érő szoknyákban járt, de ez bizony nem csak az előző szezon nagy slágere volt, 2012 ősszel és telén döbbenetesen sokan viseltek ilyet. Még a Telegraph egyik szerzője, Lisa Armstrong is beadta a derekát, pedig állítása szerint több éven át komoly ellenérzései voltak a téli maxiszoknyaviseléssel szemben. Most viszont rájött, hogy a maxiszoknya tökéletes viselet a lazán elegáns alkalmakra, mondjuk egy baráti találkozóra. Persze nem mindegy, hogyan is viseljük. Részletek a hajtás után!

Bár az addig rendben van, hogy a maxiszoknyában elvileg kevésbé illik fázni a hossza miatt, mint egy miniben, a legtöbb vékony anyagból készül, hogy szép legyen az esése. Vagyis nem árt beszerezni pár vastag harisnyát. Lisa Armstrong szerint a harisnya legyen matt, kicsit átlátszó, a fekete és a csokoládébarna közötti színek közül érdemes válogatni. Mint írja, nem feltétlenül kell magassarkút venni hozzá, bár – saját tapasztalat alapján – ha nem nőttünk túlzottan nagyra, akkor azért hanyagoljuk a lapos sarkú cipőket, és inkább egy csinos bokacsizmát vegyünk fel.

Persze ez önmagában kevés, gyorsan fel is túrtuk az egyik képügynökség oldalát, hogy megnézzük, hogyan is hódolnak ennek a trendnek a hírességek és a divatbolondok. A galériánkban láthatják, hogy annyira nincsenek szigorú megkötések, a szőrmekabáttól a bőrdzsekin át a szövetkabátig minden belefér, de az utóbbit lehetőleg ne párosítsuk olyan szandálnak látszó tárggyal, mint amilyet Uma Thurman viselt. Fura módon egyébként mindenki fél a színektől, pedig azt hittük, ezzel csak mi, hétköznapi emberek vagyunk így. Csak egy-két bátor jelentkező volt, min például Bonnie Chen modell és kolléganője, Elisa Sednaoui. Azt viszont jól tették a galériánkban szereplő nők, hogy a mintákat nem nagyon keverték, mert ez veszélyes terep.

Ha már bejutottunk a hidegről, de nem akarunk nagyon nekivetkőzni, akkor a fekete blézer vagy zakó a jó választás, a galériánkban rengeteg példát találhatnak, ahogyan arra is, hogy milyen blúzt vagy egyéb felsőrészt érdemes választani, ha maxiszoknyát veszünk. A lényeg: ne legyen túl bő és lehetőleg tűrjük be, mert így még csinosabbnak tűnünk majd, és ha a kabátoknál bátortalanok voltunk, itt nem kell annyira szerénykedni, lásd Teresa Missoni szettjét.

Oszd meg másokkal is!
Mustra