no

Stella McCartney saját birkája szőréből készít táskát

Stella McCartney március 4-én mutatja be 2013-as ready-to-wear kollekcióját Párizsban, melynél a kabátok, cipők és táskák jellemzően pamutból készülnek majd. A híresen vegetáriánus és állatvédő tervező általában nem használ sem bőrt, sem szőrt ruháihoz, viszont egyéb állati eredetű anyagokat, például gyapjút, vagy selymet előszeretettel épít be kollekcióiba.

taska1

A nemrég piacra dobott, Itsy Bitsy névre keresztelt táskát mégis az teszi igazán egyedivé, hogy anyaga a McCartney házban nevelkedő birkák szőréből készül. A táska extra különlegessége pedig, hogy a fantázia név a tervező birkáinak nevéből ered. „Sehogy sem ártottunk az állatoknak a nyírás alatt, a táska a fenntarthatóság szellemében készült. A gyártásnál pedig teljes mértékben koncentráltunk az környezetbarát kivitelezésre" – áll a divatház közleményében.

A Lily Cole ötletéhez hasonló, vidéken nevelt, védett birkák szőréből készült táskáknak megkérik az árát, 1150 fontot, 382 ezer forintot kell fizetni a puha tapintású, fémes lánccal kombinált darabért – írja a vogue.it. Ön mit gondol a 2012-es őszi-téli kollekcióba épített kezdeményezésről? Marketingfogásról van szó, vagy tényleg fontosnak tarthatják a divatháznál az állatok jogait?

taska2
Oszd meg másokkal is!
no
Érdekességek