Magyar tervező ruhája szerepel az április brit Vogue-ban

A napokban meglepve láttuk, hogy Debreczeni Zita a brit Vogue-nak készített képet egy magyar tervező ruhájáról. A dolog több mint furcsának tűnt, ritkán kapnak helyet magyar tervezők a nemzetközi divatlapokban. A ssamaryll tervezője, Horváth Barbara is legalább annyira csodálkozott a szereplési lehetőségen, mint mi, amikor megkereste a brit Vogue.

„Egyszer csak kaptam egy e-mailt a brit Vogue szerkesztőségétől, hogy az áprilisi számukba készülő cikkhez nemzetközi dizájner márkákat keresnek, melyeken keresztül szeretnék bemutatni a 2013-as tavaszi trendeket. Először gondoltam ez csak valami tévedés lesz, mert honnan is tudhat rólam a Vogue?! Tavaly októberben nyílt üzletünk Bécs első kerületében és részt vettünk az őszi Vienna Fashion Weeken, talán akkor találkozott a lap a márkával”– mondta a Díványnak Horváth Barbara tervező.

Horváth Barbara 2007-ben végzett a soproni Nyugat-Magyarországi Egyetem Textil- és Konfekcióipari mérnök szakán és ezzel egy időben elvégezte a Budapesti Divatiskola Divat- és Stílustervező szakát. Sopronban kezdett el dolgozni, miután kialakult vendégköre, áttette székhelyét Bécsbe.

„A tavalyi év hozta meg azt a lehetőséget, hogy elindíthassam a márkát és megnyíljon az első ssamaryll Showroom&Store Bécsben. Főként alkalmi ruhákat készítünk, évente két új kollekcióval jelentkezünk, de emellett egyedi megrendelésekre is dolgozunk. Az estélyi ruhák mellett, melyek ára hozzávetőlegesen 600-700 euró (175-205 ezer forint), hétköznapibb darabok is megtalálhatók az üzletben, mint például a kosztümök, szoknyák, felsőrészek– mondja a tervező.

„A képen látható zöld ruhát külön a fotózásra készítettem, mindenképp egy vidám, élénk színű ruhát szerettem volna a viszontlátni Vogue-ban.” – tette hozzá Horváth Barbara. És hogy-hogy pont Debreczeni Zita volt az, aki a brit Vogue-ba készíthetett fotót? Ismeretség alapján választották ki az egykori modellt, és a végeredménnyel nagyon elégedettek. Horváth ruháit legközelebb szintén egy bécsi rendezvényen lehet majd látni a Le Meridienben rendezett Fashion Check-in nevű rendezvényen, március 15-én. És persze az üzletben bármikor.

Oszd meg másokkal is!
Mustra